Hjem Nasjonal kamp Intervju/reportasje Intervju med Haakon Forwald om hetsartikkel på NRK

Intervju med Haakon Forwald om hetsartikkel på NRK

10
DEL

MOTSTANDSBEVEGELSEN Både det svenske og det norske sikkerhetspolitiet, samt NRK, gikk til angrep på Motstandsbevegelsen i en artikkel publisert på NRK lørdag kveld. Frihetskamp har intervjuet Haakon Forwald om saken.

NRK publiserte lørdag kveld en lengre artikkel om Den nordiske motstandsbevegelsen. Utgangspunktet for artikkelen er en konferanse som ble arrangert denne uken i Sälen, hvor nordisk sikkerhetspoliti var tilstede for å blant annet diskutere Motstandsbevegelsen og hvordan man skal motarbeide organisasjonen.

Artikkelen er forfattet av «journalisten» og PST-kollaboratøren Olav Døvik, som ifjor sto bak en rekke hetsartikler om Den nordiske motstandsbevegelsen. Døvik ble i forkant av hetsartiklene (februar 2017) konfrontert i Ludvika av Motstandsbevegelsens Haakon Forwald og Pär Öberg om sitt samarbeide med PST, som la grunnlaget for hetsartiklene.

Olav Døvik var ikke spesielt fornøyd etter sitt møte med Den nordiske motstandsbevegelsen.

I den grovt vinklede artikkelen fremsettes en rekke løgner om Motstandsbevegelsen, som blant annet at organisasjonen skal ha stått bak bombeangrep mot asylmottak og meningsmotstandere i Göteborg. Hendelser som overhode ikke har kobling til Motstandsbevegelsen, utover at personene som var involvert TIDLIGERE har vært medlemmer av organisasjonen.

Døvik refererer også konsekvent til organisasjonen som «organisasjonen som kaller seg Den nordiske motstandsbevegelsen» og skriver organisasjonsnavnet i anførselstegn – for å insinuere at det i realiteten ikke skulle være en organisasjon. Han forsøker også å insinuere at Motstandsbevegelsen ikke er et lovlig registrert parti i Sverige.

I artikkelen blir både Benedicte Bjørnland fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Anders Thornberg fra det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo) intervjuet, og også disse går til angrep på organisasjonen. Bjørnlands angrep går i stor grad ut på bagatellisering av organisasjonens styrke og vekst, mens Thornberg gjentar løgnene om den påståtte koblingen til bombene i Göteborg.

Lederen for Motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald, ble også kontaktet av Døvik for å kommentere utsagnene til Bjørnland og Thornberg, men kun korte sitater ble brukt. Frihetskamp har i den anledning vært i kontakt med Forwald for en kommentar.

Forwald (til venstre) sammen med Simon Lindberg (i midten) og Antti Niemi (til høyre) på fjorårets 1. mai-demonstrasjon i Falun.

Hva synes du om NRK-artikkelen og kommentarene til PST og Säpo?

– At system-media, PST og Säpo frykter Motstandsbevegelsens styrke og vekst er åpenbart, ettersom deres angrep på organisasjonen var direkte rettet mot potensielle sympatisører, støttespillere og medlemmer.

Et eksempel på dette er Bjørnlands bruk av nasjonsgrenser for å bagatellisere organisasjonens styrke, noe som potensielt kan få gjennomslag hos «kulturnasjonalister» og andre såkalte nasjonalister som ikke evner å se det store bildet. Artikkelen var ellers, og som forventet, kraftig vinklet og full av løgn, men det må man forvente seg av system-media.

Personlig tror jeg slike angrep er kontraproduktive og vil føre til økt oppslutning og rekruttering for oss. Vinklingen er så overdrevet, løgnene så lette å motbevise. Med virkemidler som løgn, svartmaling, sensur, splitt og hersk-taktikker og annet, så viser de dessuten med all tydelighet at de IKKE står på folkets side, og definitivt ikke ytringsfrihetens side.

For den som mot formodning skulle være i tvil om at vi vokser i Norge, eller Norden, er det jo bare å lese gjennom min rapport for kampåret 2017, eller ta en titt på filmen «2017 – et år med kamp og fremganger!». Vi har sannheten på vår side, og det vet de.

Du ble selv kontaktet av Døvik for en kommentar, og med tanke på hvor korte dine svar var, så mistenker jeg at de kanskje ble klippet litt? Kan vi i så fall få gjengi de i sin helhet her på Frihetskamp?

– Ja, det var jo en promille av hva jeg skrev i mitt e-post-svar til Døvik, som faktisk kom med i artikkelen. Absolutt, det er bare å gjengi mine svar her på Frihetskamp.

Etter NRKs hetsartikler ifjor lanserte Motstandsbevegelsen en svært vellykket kampanje mot løgnpressen, er dette noe vi kan forvente oss en repetisjon av?

– For å sitere et norsk filmskurk-ikon: Time will show!

Da takker vi Forwald for intervjuet. Nedenfor finner du filmen fra fjorårets aksjon mot løgnpressen, samt Forwalds svar som ble sendt til NRK via e-post lørdag ettermiddag.

«Bjørnland sier i intervjuet at den norske delen av organisasjonen deres er helt avhengig av støtte fra høyreekstreme i Sverige. Hun sier det norske miljøet ikke er i stand til å gjennomføre store aksjoner i Norge uten støtte fra Sverige.»

– Den nordiske motstandsbevegelsen er én organisasjon aktiv hele Norden. Vi er Nordens største og desidert mest aktive nasjonalistiske organisasjon. Bjørnland forsøker å bagatellisere vår styrke fordi hun vet hvor mye vi vokser, og hvilket potensiale vi har.

«Vi kommer til å si at i demonstrasjonen i Kristiansand i sommer var rundt 80 prosent av demonstrantene svensker.»

– Demonstrasjonen ble planlagt og gjennomført under spesielle og krevende omstendigheter, ettersom politiet og PST la ned forbud mot vår demonstrasjon i Fredrikstad. Hvorvidt det var mest svensker, nordmenn eller finner der, er helt irrelevant for min del. Samtlige var nordiske aktivister som kjemper for sitt folk, det er hva som teller.

«Anders Thornberg sier i intervjuet at NMR på den ene siden sier de vil stille opp i valget i Sverige i høst, mens andre i organisasjonen er klare til å bruke eller true med vold. Han sier at personer i NMR allerede har gjennomført angrep på asylmottak og meningsmotstandere i Gøteborg og at dette er noe de ser svært alvorlig på.»

– I likhet med sin norske kollega så vet Thornberg hvor sterke vi er, hvor mye vi vokser og hvilket potensiale vi har. Løgner og skremselspropaganda er alt de har å komme med.

«Han sier at Säpo skal gjøre det de kan for å stoppe enkeltpersoner i NMR fra å bruke vold og at organisasjonen ikke skal få påvirke valget i Sverige. Noe de er redd for at NMR kan forsøke.»

– Han (og svenske myndigheter) vil altså forhindre et lovlig registrert parti fra å «påvirke valget»? Dersom dette sitatet stemmer, så vil jeg på forhånd takke Thornberg for at han bidrar til å vekke det nordiske folket og sørger for økt rekruttering til Motstandsbevegelsen.

Pressen, politikere og myndighetspersoner som Thornberg og Bjørnland viser med all tydelighet, med sine folkefiendtlige utsagn og handlinger, at de IKKE står på hverken folkets eller ytringsfrihetens side. Den nordiske motstandsbevegelsen er den sanne opposisjonen, og Nordens eneste håp. Vi er folket!

10
Delta i debatten

avatar
7 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MickeRoarJohan GThule Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Thule
Thule

Siden Døvik misliker Motstandsbevegelsen så sterkt vil det være naturlig å tro at han er forkjemper for multikulturalisme. «Practise what you preach», heter det, så da forventer jeg at han bor i et nabolag dominert av negre og arabere. Hvis han vil sabotere for dem som vil stoppe masseinnvandringen, så får han ved personlig eksempel bevise hvor flott det er å bo blandt de folkeslagene. Nå, Døvik, hvordan har dette seg? Kanskje du vil gjøre rede for det?

Thule
Thule

Men svaret uteblir nok. Slik er det hver gang man konfronterer slike folkeforrædere. For de bor i blendahvite nabolag alle ihop. Og derifra skal de preke til oss andre om hvor flott det er å være omringet av negre i nabolagene våre, og at vi må ta oss sammen og «være tålmodige mens integreringen foregår» når atter en gang en norsk jente har blitt voldtatt, norske skolegutter banket opp av gjenger eller gamle folk ranet og mishandlet til døde i hjemmene sine.

Johan G
Johan G

Våre politiske motstandere, det være seg junkien på blitzhuset, eller den lydige karriererytteren innom system-media, benytter seg av «spinning», dvs. de repeterer påstander om og om igjen selv om det er påstander som er motbevist. Eksempelvis skriver de, og påstår, at Motstandsbevegelsen driver på med «bombeangrep», er «skyldig i en finsk narkomans død», osv. Ting bevegelsen overhodet ikke har noe tilknytning til, eller er skyld i. Allikevel spinner de videre på disse ting, med den hensikt å fremstille bevegelsen som en kriminell terror-organisasjon. Det for å dikte opp påskudd for et eventuelt kommende forbud hvilket de har et sårt ønske… Les mer »

Johan G
Johan G

NRKs overskrift: «Frykter at nazister vil påvirke valget i Sverige»

Hvilket parti er det som ikke nettopp arbeider med å påvirke valget? Det er jo hva hele valgåret går ut på, å tale for sin sak. Her forsøker de altså å la leserne få den oppfatning at om Motstandsbevegelsen gjør som de øvrige partier, taler sin sak, så er det et slags angrep mot Sverige? Eller de forsøker å gi assosiasjoner til den påståtte russiske påvirkning av valget i USA, og derav legitimere det å bekjempe. Det hele blir så tåpelig, at det faktisk er bra for vår del.

Roar
Roar

PST sier…

Hadde PeST hatt oversikt, ville de da ikke kunne visst om og forhindret den lovlige demonstrasjonen i Kristiansand? Hvem som er offentlig med sitt engasjement i Motstandsbevegelsen kan jo selv den største retard finne ut av. Det er ingen hemmelighet. Men så var det jo de resterende da…

Og sett at vi skulle være så få, hva er det da folkeforræderne frykter?

Thule
Thule

Trusler om vold fra systemet og meningsmotstandere er grunnen til at mange holder seg i bakgrunnen. Aktivistene er bare toppen av isfjellet. Løgnmedia vet det så godt. Ellers hadde de ikke hatt behov for å skulle krampaktig påstå at NMR er et fåtall uten påvirkningskraft. Hvis det var tilfelle skulle man ikke trenge å skrive artikkel etter artikkel om dem. Når artiklene i tillegg er så dårlig skrevet er det jo ypperlig gratisreklame siden de fungerer mot sin hensikt.

trackback

[…] Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net. […]

Micke
Micke

Jeg frykter at SV vil påvirket valget….hehe, det er liksom så ufattelig latterlig skrevet, vil ikke alle politiske interesserer påvirke et valg – og når det ble alarmerende…med mindre det er monopol på å «påvirke» valg

Thule
Thule

Hvilket valg? Marxisme i rød eller blå innpakning? Folkeforrædere som er åpne om folkeutbyttet eller de som lyver om det? Sistnevnte, FrP og H, er farligst siden de fungerer «kosmetisk» ved å pynte på overflaten, mens innvendig råtner nasjonen. På mange måter kan man sammenlikne det med deler av legemiddelindustrien. Kroppens signaler skal man ta på alvor og finne årsaken til, ikke dekke over dem mens sykdommen vokser til det er for sent. Det er akkurat sånn FrP fungerer! Helt identisk med symptomsbehandling vs en faktisk kurering av sykdom.

trackback

[…] Nyheter från den norska grenen av Nordiska motståndsrörelsen: bland annat den nya organisationshemsidan och hets från PST, Norges säkerhetstjänst. […]