Hjem Artikler Intervju med Identity Evropa

Intervju med Identity Evropa

INTERVJU Frihetskamp har intervjuet Patrick Casey, lederen for den amerikanske organisasjonen Identity Evropa.

Hva er Identity Evropa?

– Identity Evropa er en amerikansk identitærorganisasjon som ble grunnlagt i mai 2016. Vi er involvert i mange forskjellige typer aktivisme som blant annet flashdemonstrasjoner, flyvebladsutdelinger, banneraksjoner og mye mer. Vi er i tillegg aktive i lokalsamfunnet hvor vi blant annet hjelper vanskeligstilte og driver med opprydning i naturen. Vi er også svært opptatt av nettverksbygging. Vårt hovedmål som organisasjon er å få hvite amerikanere til å tenke og fungere som en kollektiv gruppe igjen.

Hva er organisasjonens ideologiske prinsipper?

– Identitet Evropa er i stor grad, men ikke utelukkende, påvirket av den franske identitærbevegelsen og av boken «Why We Fight» av den franske forfatteren Guillaume Faye.

Identitarianisme er, som navnet antyder, først og fremst opptatt av identitet. I Europa er identiteten stort sett etnisk, men i Amerika defineres det som regel langs raselinjer. Gitt at Identitarianisme handler utelukkende om identitet, så er den ikke spesifikk når det gjelder hverken politisk retning eller samfunnsøkonomiske løsninger. Som Identitær kan du i prinsippet være sosialist, monarkist osv, så lenge du ser på den politiske ideologien som et middel til det som til slutt er viktigst: Å bevare vårt folk og sivilisasjon.

https://www.youtube.com/watch?v=dmXsyGH-TEs

Hva er det som skiller Identity Evropa fra andre nasjonalistiske grupper i USA?

– Identity Evropa ønsker å gjøre våre meninger populære blant helt vanlige amerikanere.  Mens andre grupper mange ganger, både frivillig og ufrivillig, kan fremstå som skremmende og fremmede, ønsker vi å ha en smakfull og mer allmenn fremtoning. Videre er Identity Evropa, så langt jeg vet, den eneste nasjonalistiske gruppen i Amerika som konsekvent engasjerer seg i hyppig aktivisme.

Regnes organisasjonen som en del av Alt-Right-bevegelsen i USA?

– Både ja og nei, uttrykket «Alt-Right» brukes imidlertid av mange mennesker som vi har lite til felles med, så vi foretrekker å referere til oss selv som identitære.

Alle som er engasjert i Identity Evropa forstår at vi trenger å skape noe nytt, altså noe som kan appellere til den gjennomsnittlige hvite amerikaner. Vårt mål er å gi disse menneskene et positivt alternativ til den anti-hvite og nihilistiske ideologien som blir promotert i massemedia.

Aktivister fra Identity Evropa aksjonerer under julehøytiden.

Hvordan ser du organisasjonen utvikle seg de neste årene? Hvordan tror du det politiske landskapet i USA ser ut om 10 år?

– I løpet av de neste årene vil Identity Evropa bli en enda større og mer kompleks organisasjon. Vi vil fortsette å sette standarden for identitetsaktivisme i Nord-Amerika.

Det er vanskelig å si hvordan amerikansk politikk vil se ut om 10 år. Selv om jeg tror det er sannsynlig at Donald Trump vil bli gjenvalgt, ser jeg for meg at venstresiden vil ta politisk kontroll etterpå. Når babyboomerne dør ut vil det være ganske vanskelig for republikanerne å vinne et nytt valg.

Videre så tror jeg det er stor sjanse for at vi vil oppleve en massiv krise i det neste tiåret. Enten en form for økonomisk kollaps eller utbredt sivil uro. Det er derfor viktig at vi er godt forberedt, ikke bare for å kunne overleve et slikt scenario, men også for å kunne bruke det til vår fordel hvis det er mulig.

Å hjelpe hvite vanskeligstilte er en sentral del av organisasjonens aktiviteter.

Hva ser du på som det største hinderet for å vekke og organisere en kritisk masse av rasebevisste hvite mennesker?

– Det største hinderet er stigmatisering av en kollektiv hvit identitet. Det er derfor identitet er vårt primære fokus. Når hvite folk begynner å tenke som en kollektiv enhet igjen, vil resten være ganske rett frem. Det er egentlig ganske lett å se hva og hvem som truer vårt folk hvis du faktisk ser etter.

Hva er noen av dine håp for fremtiden?

– Jeg har håp for nasjonalistiske partier i Europa. De siste resultatene av det østerrikske valget var en svært positiv utvikling. Jeg vil gjerne se den fortsatte utviklingen av en pan-europeisk identitet (eller en internasjonal hvit identitet). Vi står overfor de samme eksistensielle truslene og har derfor all grunn til å jobbe sammen.

Medlemmer fra Identity Evropa samles.

Du har blant annet reist rundt i Europa og har faktisk besøkt Norge. Hva synes du om landet?

– Jeg besøkte Europa sommeren 2017 og deltok blant annet på Scandza Forum i Oslo. Dessverre fikk jeg bare tid til å se Oslo mens jeg var i Norge. Jeg synes nordmenn er et utrolig vennlig folk. Det var kjempeflott å se de ulike attraksjonene og besøke forskjellige museer. Jeg ser frem til å komme tilbake til Norge ved et senere tidspunkt og se resten av landet.

Hva er ditt inntrykk av Motstandsbevegelsen?

– Jeg liker det jeg har sett fra Den nordiske motstandsbevegelsen. Jeg lyttet til Red Ice-intervjuet med Pär Öberg og Simon Lindberg, og fant det veldig interessant.

Fortell litt om arbeidet du gjør med Red Ice og betydningen av alternative medier

– For Red Ice skriver jeg blant annet artikler, lager videoer, og av og til fungerer jeg som vert for radiosendinger. Alternative medier er absolutt svært viktig fordi det bryter ned massemedias monopol på formidling av informasjon og kultur. Faktisk er det vanskelig å forestille seg den nåværende oppvåkning uten alternative medier, det samme gjelder for sosiale medier.

Hvordan håndterer vi den voksende sensuren og forsøk på å kneble oss økonomisk?

– Vi har møtt mange seriøse sensurproblemer – spesielt etter Charlottesville. Det er et veldig desperat forsøk av de etablerte kreftene på å kvele vår vekst, men de kan aldri stoppe oss. Utviklingen av egne plattformer er viktig. Jeg gleder meg til å se hva slags løsninger teknologidissidenter vil skape i fremtiden.

Plakat fra Identity Evropa

Hva er de fremtidige planene for Identity Evropa, og hvor kan leserne finne ut mer om organisasjonen?

– Vår største bekymring akkurat nå er å vinne søksmål mot oss. Etter Charlottesville har vi blitt saksøkt for å ha krenket andres sivile rettigheter. Dette er egentlig veldig ironisk ettersom det nettopp er det de lokale myndighetene og antifa gjorde mot oss.

Jeg har full tillit til at vi vil vinne så lenge vi har råd til de juridiske utgiftene. Hvis du er interessert i å hjelpe oss, kan du gjøre en donasjon til oss her. Ellers kan du følge oss på Twitter eller les mer om oss på vår nettside.

Takk for intervjuet! Har du en siste melding til våre lesere?

– Jeg vil gjerne gjøre leserne oppmerksom på at vi kun har én sjanse til å redde vårt folk. Hvis vi feiler, vil historien om vår rase komme til en brå slutt, og det vil bli som om vi aldri eksisterte. Husk det, og bruk din tid, energi og penger med omhu!