Hjem Nasjonal kamp Intervju med Motstandsbevegelsen i Dagbladet

Intervju med Motstandsbevegelsen i Dagbladet

Forrige søndag ble jeg, Haakon Forwald, leder for Motstandsbevegelsen i Norge og aktivist Ulvhild Aarthun intervjuet av en journalist fra Dagbladet.

Skjermdump fra Dagbladet.
Skjermdump fra Dagbladet.

Jeg avtalte på forhånd med journalisten at jeg ønsket at intervjuet skulle bli avholdt i skogen ved mine hjemtrakter. Vi møttes så opp ved en lokal skole, og vandret til det utvalgte stedet hvor jeg så for meg at det kunne tas fine bilder, samt at intervjuet kunne foregå i et mer naturlig element.

Intervjuet i seg selv tok vel rundt halvannen og var i all hovedsak en positiv opplevelse. Stemningen var god, vi følte at selve intervjuet var en suksess. Etter det var ferdig, var det fotografens tur og det ble tatt en rekke fine bilder.

Senere samme dag fikk vi se igjennom, og korrekturlese hennes ferdige produkt. Vi ønsket at hun styrte unna benevnelser som «nazist», men vi fikk inngå et kompromiss, om at vi i det minste fikk poengtere at vi mislikte å bli kalt dette, samt hvorfor.

Det publiserte intervjuet var overraskende bra, både i bilde og tekst. Enkelte ting var det sågar å utsette på det, slik som at hovedsitatet som var dratt frem, var noe som avslutningsvis ble spurt av fotografen i forhold til Hitler. Vi skjønner dog at dette er media, og slike ting er å forvente.

Vi håper dette bidrar til at flere mennesker får øynene opp for Motstandsbevegelsen og hva vi står for. Allerede nå har flere søknader kommet inn, og vi har hatt en betraktelig økning i lesere på nettsiden vår siden intervjuet ble publisert.

Kilde:
Fryktens budbringere