Hjem Artikler Intervju med Nordfronts nye sjefsredaktør Martin Saxlind

Intervju med Nordfronts nye sjefsredaktør Martin Saxlind

1

NORDFRONT Fredrik Vejdeland har intervjuet sin etterfølger som sjefsredaktør for Nordfront.

På Nordendagene ble det offentliggjort en rekke redaksjonelle forandringer hos Nordfront. En av dem var at Martin Saxlind nå blir ny sjefsredaktør. Jeg har derfor valgt å stille noen spørsmål til min etterfølger.

Hei, Martin. Hvordan føles det å få en slik tung post som sjefsredaktør for Nordfront?

Det er så klart et veldig stort ansvar. Nordfront er et veldig viktig prosjekt og jeg er opptatt av at nettsiden fortsetter å utvikles. Jeg har også alltid ment at det er gøy å arbeide med Nordfront og er overbevist om at det kommer til å være det også i tiden som kommer.

Du har vært med siden starten i 2012. Hvordan synes du at Nordfront har utviklet seg siden da?

Nettsiden har hatt en konstant positiv utvikling. Vi har hele tiden forbedret mindre detaljer og da og da tatt store steg fremover som med radiosatsingen.

Hvordan kommer du til å arbeide for å forbedre arbeidet enda mer?

Både Nordfront og Motstandsbevegelsen er inne i sterkt ekspansive faser akkurat nå. Nordfront som nettside er tilpasset for en litt mindre bevegelse som bare trengte en nettside og en av tingene som bør skje er at Motstandsbevegelsen lanserer flere nettsider og at Nordfront blir en litt mer rendyrket nyhets- og mediaside og litt mindre en organisasjonsnettside.

Utover det finnes det massevis med mindre detaljer som kan forbedres: Kampredaksjonens korrespondenter kan fortsette å redusere tiden mellom en aksjon har blitt utført og til den blir skrevet om på Nordfront. Nyhetsredaksjonen kan bli før andre alternativmedier med flere nyheter. Gravegruppen kan levere flere unike avsløringer.

Ettersom Nordfront allerede er bra kommer jeg også til å finne ut hvordan vi bedre kan markedsføre nettsiden på sosiale medier for å lokke inn flere lesere.

Hva er dine beste egenskaper som du tror kommer til nytte i ditt lederskap av Nordfront?

Jeg er god på å se potensialet i mine medarbeidere og ta det i bruk. Ofte trenger folk litt oppmuntring og dytt i riktig retning før de selv innser hvor mye de faktisk kan bidra med.

Min visjon for nyhetsredaksjonen var alltid at den ikke skulle stå og falle på meg og at jeg skulle overlate den til en ny sjef som ikke bare skulle bevare det jeg hadde bygget opp, men også utvikle det. Så jeg tenker å arbeide videre med Nordfront på samme måte og se til at vi hele tiden får inn og trener opp flere nye medarbeidere enn det vi mister av gamle. En viss «personalomsetting» er nemlig uunngåelig for et ideelt og radikalt prosjekt som Nordfront, med det viktige er at vi som helhet vokser og at vår «publiseringskapasitet» alltid øker.

En annen positiv ting er vel at jeg er ganske så ydmyk og tar til meg kritikk hvis den er konstruktiv og presenteres på riktig måte.

Du er 25 år gammel og kommer fra Hälsingland. Hva gjør en Martin Saxlind til daglig?

Om man skal se på hva jeg legger mye tid på utover det politiske så er trening noe jeg brenner for. Da jeg var yngre spilte jeg fotball og holdt på med friidrett, spesielt mellomdistanseløp. På videregående ble det mer fokus på styrketrening og treningsstudio og den interessen har bare vokst med årene. De siste årene har jeg også begynt å trene kampsport og i år har jeg bestemt meg for å ta tak i kondisjonstreningen også, som har vært veldig neglisjert de siste årene.

For damenes skyld: Stemmer det at du for øyeblikket er singel?

Ja, det er kanskje sjokkerende, men det er jeg. Vil noen gjøre noe med saken går det bra å sende bilder og DNA-test til meg på [email protected] eller det er kanskje litt uprofesjonelt – send det til meg på (((Facebook))) istedet!

Hvordan ble du nasjonalsosialist og kom i kontakt med bevegelsen?

Jeg vokste opp i et veldig etnisk homogent miljø på landet hvor man fortsatt kunne oppleve folkefellesskap. Videre ble en del av vår kultur og historie bevart gjennom hembygdsrörelsen og folkemusikken. Så jeg vokste ikke opp i et totalt kulturelt vakuum som svenskene som i dag vokser opp i flerkulturelle miljøer uten sin egen kultur og fellesskap.

På en eller annen måte har jeg også alltid vært fascinert og tiltrukket av estetikken og samfunnsånden som man kunne ane når man leste om Det tredje riket og nasjonalsosialismen på skolen eller så historiske filmer og dokumentarer. Jeg har også alltid vært interessert i historie og tror at det er koblet til en vag og upolitisk rasebevissthet. Da jeg var yngre leste jeg mye om Alexander den store og Julius Caesar og generelt om antikkens hellas og romerrikets historie. Også tempelriddere og korstogene samt vikinger og norrøn historie var jeg innrettet mot en stund. Med et kulturmarxistisk ordforråd skulle man kunne si at jeg var «eurosentrisk» i mitt historiesyn og alltid heiet på vår side i alle historiske, rasemessige/nasjonale konflikter som jeg studerte. På sett og vis har jeg altså alltid vært nasjonal til en viss grad og jeg har alltid vært generelt interessert i svensk politikk. For eksempel husker jeg at jeg i en time kunne rable navnet på alle svenske partiledere i et årskull hvor læreren ikke forventet seg at vi elever skulle kunne det.

Jeg vet dog at jeg skrev politisk korrekte essayer om andre verdenskrig på ungdomskolen, til en viss grad for at jeg fortsatt trodde på en del av den anti-tyske propagandaen, men også til en viss grad for at jeg visste at det automatisk gav «meget god» karakter. Ellers var det nok på ungdomskolen som jeg begynte å våkne opp politisk ved å begynne å lese på Flashback og andre politisk ukorrekte nettsider, høre på Ultima Thule og liknende musikk samt til slutt kjøpte og leste nasjonalistisk litteratur. Via Flashback fikk jeg øynene opp for William Pierce og hørte på alle hans sendinger av «American Dissident Voices». Utover Pierce husker jeg at jeg ble veldig inspirert av å lese «Min Kamp» og «Til mine legionærer».

Det var også på Flashback at jeg kom i kontakt med Den nordiske motstandsbevegelsen, eller Svenska motståndsrörelsen som organisasjonen het på den tiden.

Etter å ha hatt litt kontakt over nettet med medlemmer av organisasjonen og i en tid lest ideologiske artikler på Nordfronts forgjenger – Patriot.nu – og fulgt bevegelsens arbeid bestemte jeg meg for å søke om medlemskap i 2011.

Du har sittet i fengsel for slaget ved Kärrtorp og for tankeforbrytelsen HMF (brudd på rasismeparagrafen). Hvordan var det å sitte inne?

Bortsett fra at det var et økonomisk tapsprosjekt så var det nesten utelukkende positivt. Jeg traff mange interessante og trivelige personer der inne og har beholdt kontakten med noen også etter at vi kom ut i det fri. Men fremfor alt var det ekstremt givende å slippe datamaskiner, mobiltelefoner og alt hverdagsstresset. Istedet for slike distraksjoner kunne jeg helt fokusere på trening og studier. I fengselet leste jeg på fire måneder flere bøker enn jeg har rukket å lese på mange år og det føltes nesten som at hjernen rent fysisk vokste når jeg fylte på med ny og interessant kunnskap. Så lenge man ikke har familie og ikke har planer om å forbli anonym og gjøre karriére innad i systemet synes jeg ikke at en fengselsstraff på noen måneder er noe å urolige seg for, men å sitte inne for lenge kan nok være skadelig på flere måter.

Da du kom ut fra fengselet dro du direkte på en offentlig aktivitet for å «komme igang med én gang slik at jeg ikke blir lat eller feig». Føler du at fengselsstraffen gjorde deg mer motivert til å fortsette kampen?

Jeg leste som sagt veldig mye i fengselet og hadde med meg masse idéer om artikler jeg vil skrive og tanker om hvordan Nordfront skulle kunne utvikles når jeg kom ut. Så jeg fikk helt klart mye inspirasjon og hadde et oppbygd behov av å skape og handle da jeg i fengselet bare kunne planlegge og teoretisere.

Mange kjenner deg som mer av en intellektuell person, men du er jo også delaktig i gatekampen og trener m.m. Føler du at det er nødvendig for kampen å kombinere dette og at flere burde gjøre det?

Ja, en kombinasjon er nok best. Det er ikke bra for helsa å sitte stille og lese bøker eller skrive på en datamaskin hele dagen. Men jeg synes ikke at vi har noen direkte problemer med fysisk usunne intellektuelle i Motstandsbevegelsen. Snarere burde kanskje nye medlemmer forsøke å bruke mer tid på politiske studier.

Har du satt opp noen mål for Nordfront. Eksempelvis om x antall besøkere hver måned om ett år?

Nei. Jeg har dog begynt å liste forskjellige målbare faktorer som jeg har tenkt å holde kikk på for å se at vi går fremover. Utifra den dataen kan man senere fundere ut og teste forskjellige metoder for å for eksempel øke besøksstatistikken.

Hva mener du at Nordfront har for funksjon i den nasjonale bevegelsen og blant innvandringskritikere generelt.

I den nasjonale bevegelsen bør Nordfront forsøke å fylle en samlende funksjon, hvilket er en komplisert balansegang. Vi må dels unngå unødvendige konflikter, men samtidig også skape en grunnleggende ideologisk enighet innad i bevegelsen. Om det ikke finnes en grunnleggende politisk konsensus så er vi ikke en nasjonal bevegelse i Sverige, men flere forskjellige bevegelser som drar i forskjellig retning.

Alle behøver kanskje ikke å kalle seg nasjonalsosialister, men alle nasjonale burde helhjertet kunne stille seg bak mesteparten av Den nordiske motstandsbevegelsens partiprogram. Hvis man deretter har synspunkter på enkelte formuleringer og mindre detaljer burde det være det samme, slik er det i alle politiske partier og bevegelser. Det er umulig å være 100% overens om alt, men individer må være villig til å kompromisse da det tjener bevegelsen som helhet.

Jeg vil også passe på å strekke ut hånda til de nasjonale som driver mindre prosjekter uten å være koblet til noen politisk organisasjon. Selv om politisk organisering er viktig finnes det noe virksomhet som Motstandsbevegelsen ikke driver med og jeg er beredt til å samarbeide med og via Nordfront løfte frem alle konstruktive aktører som står oss nært politisk.

Når det kommer til den bredere innvandringskritiske bevegelsen er det vår hovedsakelige målgruppe og vårt mål er selvfølgelig å radikalisere dem. Min oppfatning er også at den innvandringskritiske bevegelsen utenfor SD faktisk har blitt radikalisert og nærmet seg oss de siste årene, hvilket er veldig positivt og viser at vårt og andres arbeid har effekt.

Hva tror du om det nåværende samfunnsklimaet? Sitter Motstandsbevegelsen ved makten om fem år?

Samfunnsklimaet er polarisert. På den ene siden har vi en voksende opposisjon med Motstandsbevegelsen i spissen som sensureres og bekjempes av etablissementet. På den andre siden har vi en utartet fremmedinvasjon med terrorhandlinger og gruppevoldtekter som konsekvens.

Dessverre finnes det fortsatt et stort antall svensker som er politisk apatiske og veksler mellom de etablerte partiene eller i beste fall stemmer på Sverigedemokraterna og tror at en stemme hver fjerde år på noen måte skulle kunne løse våre samfunnsproblemer. Nordfronts oppgave er, som jeg nettopp sa, å radikalisere og mobilisere menneskene som har begynt å våkne opp politisk. Vi skal få dem ut på gatene og få dem til å være politisk aktive 365 dager i året istedet for én dag hvert fjerde år.

Hvordan Sverige ser ut om fem år våger jeg ikke spekulere om. Åpenbart lever vi i en politisk turbulent tid. Hva som helst kan skje og vi skal være klare for hva som helst. Hvilken situasjon vi enn befinner oss i kommer politisk organisering være nødvendig og til vår fordel.

Bonnier-jøden og sjefsredaktøren Peter Wolodarski har snakket om «agendasettende journalistikk» (for jødiske interesser). Kommer Nordfront også å bedrive agendasettende journalistikk (for nordiske interesser)? Hvis så: blir det ikke litt hyklersk når vi viser at etablert media lyver og ikke er objektive?

Vi har en agenda og vår journalistikk er ikke «objektiv». Ingen journalistikk er 100% objektiv – at slik journalistikk skulle eksistere er en myte og noe som selvgode journalister lyver om. Derimot holder vi på Nordfront oss alltid til sannheten når vi skriver og i den grad vi vinkler saker er det som svar på fiendemedias opprinnelige forfalskede beskrivelse av det inntrufne.

Et eksempel er at vi skriver om innvandringsrelatert kriminalitet ettersom det tystes ned i etablert media. Virkelighetsfornektelsen har jo gått såpass langt at myndighetene nekter å føre ordentlig statistikk om emnet. Og Aftonbladet og annen slaskmedia kaller somaliere som voldtar kvinner på finlandsferja for «svensker».

Det vi gjør er å løfte frem visse viktige detaljer – det etablerte media gjør er å bevisst lyve og totalt forvrenge sannheten samtidig som de falskt fremstiller seg selv som «objektive» og «gode».

Dermed vil jeg ønske deg lykke til i ditt arbeid som sjefsredaktør. Til slutt: Hva er ditt favorittsitat?

Takk! Det var et godt spørsmål. Det finnes veldig mange inspirerende sitater og vi har mange gode her i venstrespalten på Nordfront, men det er vanskelig å komme på noe favorittsitat akkurat nå. Et sitat som dog er aktuelt og bra er det vi bruker for demonstrasjonen i Göteborg:

«Om en regjering bruker sin makt for å bevisst lede et folk mot sin undergang, er revolt ikke bare en rettighet, men også en plikt for hver medborger.»

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Pelle
Pelle
5 år siden

Spennende å se Nordfronts utvikling med radio og nå live-TV. Bra for oss at våre nordiske land har Vestens mest organiserte og sett opp til NS-org. i moderne tid. Saxlind er rett mann til jobben, en skarp kniv.