Hjem Nasjonal kamp Media Intervju med sjefen for Motstandsbevegelsen på Island

Intervju med sjefen for Motstandsbevegelsen på Island

6

INTERVJU Ríkharður, sjef den for islandske grenen av Den nordiske motstandsbevegelsen, blir intervjuet av programlederne i den svenske aktivistpodkasten «Mer än ord».

I går gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen en historisk aktivitet på Island. Det var den første offentlige nasjonalsosialistiske aktiviteten i landet siden andre verdenskrig. Det betydde også at Motstandsbevegelsen nå har holdt offentlige aktiviteter i alle de nordiske landene.

Marcus Nordh og Tobias Malvå fra podkasten «Mer än ord» var til stede på den historiske dagen på gatene i Reykjavik. Under besøket benyttet de anledningen til å snakke med Ríkharður i et 20-minutters langt intervju.

Ríkharður på gatene i Reykjavik

I intervjuet lærer vi hvorfor motstandsmennene er på Island og hva de har gjort så langt. Det har vært en reise for både forretninger og glede, med en utflukt for å se severdighetene og bade i en varm kilde, i tillegg til aktivisme, taler og trening.

En ting aktivistene fikk prøve var HEMA – historisk europeisk kampsport –en tysk middelaldersk sverdkamp-tradisjon som Ríkharður har praktisert i en årrekke.

Ríkharður snakket også om sin egen oppvåkning til nasjonalsosialismen og behovet for nordisk enhet på Island. Til slutt forklarte han det viktigste av alt – hvordan man kan si «Hill seier» på islandsk.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Espen
Espen
2 år siden

HFH!

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Dette må høres =)

Richard
2 år siden

Herlig å se at det vokser på Island. Bra innsats ?

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Bra intervju

trackback
8 måneder siden

[…] Les også: Motstandsbevegelsen skrev historie på Island En uke med kamp og opplevelser på Island Intervju med sjefen for Motstandsbevegelsen på Island […]