Hjem Nasjonal kamp Media Intervju med sjefen for Motstandsbevegelsen på Island

Intervju med sjefen for Motstandsbevegelsen på Island

5

INTERVJU Ríkharður, sjef den for islandske grenen av Den nordiske motstandsbevegelsen, blir intervjuet av programlederne i den svenske aktivistpodkasten «Mer än ord».

I går gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen en historisk aktivitet på Island. Det var den første offentlige nasjonalsosialistiske aktiviteten i landet siden andre verdenskrig. Det betydde også at Motstandsbevegelsen nå har holdt offentlige aktiviteter i alle de nordiske landene.

Marcus Nordh og Tobias Malvå fra podkasten «Mer än ord» var til stede på den historiske dagen på gatene i Reykjavik. Under besøket benyttet de anledningen til å snakke med Ríkharður i et 20-minutters langt intervju.

Ríkharður på gatene i Reykjavik

I intervjuet lærer vi hvorfor motstandsmennene er på Island og hva de har gjort så langt. Det har vært en reise for både forretninger og glede, med en utflukt for å se severdighetene og bade i en varm kilde, i tillegg til aktivisme, taler og trening.

En ting aktivistene fikk prøve var HEMA – historisk europeisk kampsport –en tysk middelaldersk sverdkamp-tradisjon som Ríkharður har praktisert i en årrekke.

Ríkharður snakket også om sin egen oppvåkning til nasjonalsosialismen og behovet for nordisk enhet på Island. Til slutt forklarte han det viktigste av alt – hvordan man kan si «Hill seier» på islandsk.

5
Delta i debatten

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RichardRoarKim LarsenEspen Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Espen
Espen

HFH!

Kim Larsen
Kim Larsen

Dette må høres =)

Roar
Roar
Richard

Herlig å se at det vokser på Island. Bra innsats 👍

Kim Larsen
Kim Larsen

Bra intervju