Hjem Artikler Intervju med uthengte medlemmer

Intervju med uthengte medlemmer

MOTSTANDSBEVEGELSEN Her følger intervjuer med noen av Motstandsbevegelsens medlemmer som ble hengt ut i NRKs hetsartikkel tidligere denne uken.

I forbindelse med NRKs hetsartikkel om Motstandsbevegelsen har Frihetskamp tatt kontakt med noen av dem som ble omtalt for å få deres side av saken. For å høre om hva de synes om å bli hengt ut med fullt navn og bilde og få deres privatliv brettet ut i riksdekkende media, bare fordi de medlemmer av en lovlig politisk organisasjon som våger å peke på de virkelige problemene i samfunnet.

Tommy Nyberg – sjef over Rede 1

Hei, Tommy! Du ble nylig hengt ut i den norske løgnpressen. Hva synes du om det?

Kan ikke si at det kom uventet, det er slik system-media tjener makten. PST kom ingen vei med sine trakasseringer og da vender man seg til propaganda-departementet NRK. Deres forsøk på sosial stigmatisering hjelper lite når man allerede er offentlig med sine meninger. Litt overrasket er jeg likevel over at det var en såkalt «objektiv og nøytral» statsfinansiert kanal som stod for uthengningen og ikke privateid slaskmedia. Jeg trodde ikke systemet skulle avsløre seg så åpenlyst. Men jeg kjenner en stolthet og glede over den oppmerksomheten vi har fått helt på våre egne premisser. Stolt over at være med i en organisasjon som påkaller seg slike grove overgrep fra regimet. Glad over den oppmerksomheten som VI skaper.

Som svensk innflytter til landet, hvilke advarsler har du med deg fra vårt naboland? 

Når man snakker i Norge om svenske tilstander og sier at man kan unngå det med kontrollert innvandring og bedre integrasjon, tro ikke på det! Det handler bare om prosenter. Sverige har snart blitt helt ødelagt av økonomiske immigranter fra den tredje verden. Politikerne tjener ikke folket, ikke sitt eget i hvert fall.

Ifølge NRK rekrutterer Motstandsbevegelsen hovedsaklig «voldelige unge menn som står utenfor fellesskapet og er sårbare». Du er derimot en hardtarbeidende håndverker i din beste alder. Hva mener du om NRKs fremstilling?

Å si at vi er hardtarbeidende skattebetalere og godt voksne individer høres ikke direkte skremmende ut. Det passer ikke inn i bildet media prøver å formidle, så derfor lyver man.

Hva vil du si til nordmenn som ennå ikke har organisert seg?

Send inn en søknad i dag. Stå opp for ditt folk! Vi har ingenting å tape og alt å vinne.

Ida Gislingrud – aktivist i Rede 1

Hei Ida, hvordan føles det å bli uthengt i riksdekkende media?

Det føles helt greit, har vært forberedt på det en stund nå. Man har vel bare gått og ventet på det. Synes ikke det var så ille faktisk.

Kan du fortelle litt om hvordan du ble kontaktet av journalistene og deres fremgangsmåte.

Jeg ble kontaktet via Facebook av journalistene Øyvind Bye Skille fra NRK og Harald S. Klungtveit fra Filter Nyheter. Sistnevnte er svært pågående og sender flere meldinger hvor han blant annet nevner mennesker som står meg nær. Jeg oppfatter meldingene som indirekte trusler, som «hvis du ikke svarer så publiserer vi navn og bilde av deg», men jeg er en stolt og sterk nordisk kvinne så jeg tåler en del.

Er det noen spesifikke ting i reportasjen du ønsker å trekke frem?

Ja, jeg syns det er helt på tryne å dra opp ting som våre aktivister har sonet sin straff for. Hvorfor rippe opp i dette når det er handlinger som er blitt gjort i ungdommen eller for over ti år siden?

Hvordan har reaksjonene vært?

Litt blandede reaksjoner faktisk. Kommentarer som: «Jeg så deg i avisa idag!», «Blitt kjendis nå?» og «Det var et fint bilde i uniform!». Har også fått litt rare blikk som om jeg var fra en annen planet. Alt i alt så har vel det meste av responsen vært positiv.

Hva skjer nå? Kommer du til å kaste inn håndkle?

Det som skjer nå er at kampen fortsetter! Forhåpentlig blir vi større enn noen gang og aktivismen skyter i været. Noen av oss har lenge holdt igjen fordi vi ikke har hatt lyst å vise oss i media, men hva har vi å tape nå? Ingenting! Det eneste som kan skje nå er at Den nordiske motstandsbevegelsen vokser i Norge.

Jan-C. Pedersen – sjef over Rede 2

Hei Jan og gatulerer! Jeg hører du har blitt kjendis.

Hei! Tja, det er faktisk ikke noe jeg tenker på. Har nok av viktigere ting å bruke tiden min på.

Hva synes du om NRKs fremstilling av organisasjonen?

Det er mer eller mindre slik som jeg hadde forventet. NRK er ikke på vår side så da er det ganske naturlig at de ikke skriver positivt om oss.

Hvordan har reaksjonene vært?

Har kun fått positive tilbakemeldinger, mange «tommel opp» og noen «Så deg på NRK!».

Noen siste ord til leserne?

Engasjer deg i vår frihetskamp for det nordiske folket! Det finnes absolutt ingen gyldige grunner for å la være. Jeg vil også minne om vår demonstrasjon i Falun i Sverige den 1. mai og selvfølgelig demonstrasjonen vi skal ha i Norge til sommeren! Møt opp, snakk med våre aktivister og engasjér deg!

Tommy Olsen – koordinator for redesjefene i Norge

Hei Tommy! Hva synes du om NRKs reportasje om Motstandsbevegelsen?

Hei! Sett bort i fra de vanlige vinklingene, løgnene og halvsannhetene som media ofte kommer med, så synes jeg artikkelen ellers var grei, og ga oss ikke minst gratis PR, hvilket har medført mange støtteerklæringer, samt nye søkere.

I artikkelen drar de blant annet opp en dom du fikk for over 15 år siden. Hva mener du om NRKs vinkling angående dette? 

De graver altså opp en dom fra en hendelse i år 2000, altså 17 år siden, og jeg har ikke vært domfelt i en rettssal siden. De trekker her frem en gammel dom, men unnlater å nevne hvorfor dette oppstod. De som derimot har fulgt med, og ikke minst de som kjenner meg, vet at dette handlet om et angrep av en utenlandsk gjeng, hvor jeg da forsvarte meg ved å slå hardt tilbake. Naturligvis ønsker de ikke å fortelle den hele og fulle sannheten, hvilket hadde satt disse utlendingene i dårlig lys. Men sannheten kom dog frem til slutt i mediene den gang, hvilket var nokså overraskende.

Du har et mangeårig engasjement fra den nasjonalistiske bevegelsen bak deg? Hva tenker du om uthengninger som dette?

Det stemmer. Jeg har en god del år bak meg fra det nasjonalistiske miljøet, og har sett en fantastisk god utvikling i løpet av årene som har gått, takket være Den nordiske motstandsbevegelsen.

Når det kommer til uthengninger er det selvklart et skittent spill mediene har kastet seg på, men også noe man som aktivist må regne med når man stiller seg rakrygget imot de folkefiendene som styrer i dag. Ethvert angrep fra disse må ses på som et kompliment, ettersom man da vet at man har gjort noe riktig. Hadde man ikke fått fiendens fokus rettet mot seg, da hadde jeg vel heller vært noe bekymret for om jeg hadde vært på rett plass i kampen. Disse uthengningene har kun en positiv effekt på aktivistene, det herder dem og ikke minst styrker kampmoralen ytterligere.

Hvorfor bør folk organisere seg i Motstandsbevegelsen?

Motstandsbevegelsen er den eneste kraften som vil kunne gjøre den forandring som kreves. Dette er ingen tid for listige taktikker eller forhandlinger med et sykt system. Kun en kompromissløs og velorganisert kraft som Motstandsbevegelsen vil kunne velte fanden man står ovenfor.

Engasjement