Hjem Nyheter Irak kriminaliserer forbindelser med Israel

Irak kriminaliserer forbindelser med Israel

4

UTENRIKS En ny lov i Irak forbyr «normalisering og forhold» til Israel. Samtidig oppfordres andre arabiske og muslimske land til å vedta lignende lover.

Iraks parlament under et besøk av Verdensbankens leder Jim Yong Kim. Foto: Dominic Chavez/World Bank (CC BY-NC-ND 2.0)

Det var under torsdagens samling i det irakiske parlamentet at lovforslaget «kriminalisering av normalisering og etablering av forbindelser med den sionistiske enheten», med andre ord Israel, ble stemt gjennom.

Loven forbyr alle former for kontakt med Israel. Den forbyr også etablering av «diplomatiske, politiske, militære, økonomiske og kulturelle relasjoner og alle andre typer relasjoner med den invaderende sionistiske entiteten».

Loven vil gjelde i hele Irak, inkludert den kurdiske regionen som regjeringen ikke har full kontroll over.

I en uttalelse etter lovstifting skriver Iraks parlament:

Vi bekrefter at denne loven, som ble enstemmig stemt frem av de som stemte, representerer en sann avspeiling av folkets vilje, en modig nasjonal beslutning og en posisjon som er den første av sitt slag i verden når det gjelder kriminalisering av forhold til den sionistiske entiteten. Derfor oppfordrer vi de arabiske og islamske parlamentene til å vedta lignende lover som reflekterer deres folks bestrebelser.

Den irakiske sjiamuslimske lederen Muqtada al-Sadr hyllet den nye loven som «en stor suksess» og oppfordret folket til å gå ut i gatene og feire og takke Gud.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
8 måneder siden

Jeg trodde Irak, takket være USAs invasjon i 2003, var «nøytralisert» i forhold til Israel, men det er nok den shia-iranske innflytelsen som har gjort seg sterkt gjeldende, slik at Irak i dag er minst like anti-sionistisk som Iran. Det ser m.a.o. ut til at USAs kriger på vegne av jødestaten ikke har gjort araberne særlig mer Israelvennlige, kanskje bortsett fra Emiratene og andre som har inngått lukrative «fredsavtaler».

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
Svar til  proverbs 26:11
8 måneder siden

Det har nok bare forsterket hatet mot sionismen, ingen liker å bli okkupert.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
8 måneder siden

Jødene og sionismen gjør seg bare mer og mer upopulære rundt om i verden, de ser ikke ut til å ha lært av sin eviglange historie med å gjøre seg forhatt.

Holger
Holger
8 måneder siden

Liker utviklingen.