Hjem Nyheter Utenriks Iran advarer om falsk flagg-angrep med hensikt å starte krig

Iran advarer om falsk flagg-angrep med hensikt å starte krig

0

IRAN Irans utenriksminister mener at Israel og USA forsøker å finne på en anledning for å gå til krig mot landet. Han peker på at et plutselig falsk flagg-angrep kan dra alle tre statene inn i en blodig krig.

USA og deres fremste allierte Israel

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon har beordret hjem hangarfartøyet USS «Nimitz» fra Persiabukten, der det i åtte måneder har vært stasjonert for å true Iran. USAs utnevnte forsvarsminister Christopher Miller hevder at beslutningen er et forsøk på å roe ned forholdene i Midtøsten.

Iran fortsetter derimot å ane uråd. Det amerikanske krigsfartøyet begynte hjemreisen akkurat på årsdagen for drapet på den iranske generalen Qassem Soleimani. Dette også bare noen dager etter at USA sendte to B-52 megabombefly til regionen.

Omtrent samtidig ble en sjømine funnet på en irakisk oljetanker nærme den iranske kysten. Ingen part har blitt identifisert som ansvarlig for å ha plassert bomben der, men USA har tidligere beskylt Iran for lignende hendelser. Iran har også denne gangen avvist amerikanernes anklagelser.

Irans utenriksminister, Mohammad Javad Zarif sier i stedet at etterretningsopplysninger fra Irak peker på at sjøminen kan ha blitt plassert av amerikanske styrker og at de forsøker å skape et påskudd for å starte en krig med Iran. Zarif sier videre at Iran ikke er interessert i en krig, men at man «åpent og ærlig» kommer til å forsvare sitt folk i en slik situasjon.

Til den amerikanske presidenten Donald Trump skriver han på Twitter at Israel planlegger å gjennomføre et falsk flagg-angrep rettet mot amerikanere, som man siden kommer til å skylde på Iran, i hensikt at USA skal erklære krig. Zarif skriver:

Nye opplysninger fra Irak tyder på at israelske agenter, provokatører planlegger angrep mot amerikanere – hvilket får en avgående Trump å fastne i et falskt casus belli.

Utenriksministeren advarer Trump mot å havne i «israelernes felle», samtidig som han advarer om at et amerikansk angrep mot Iran vil bli kontret spesielt hardt mot Israel. Zarif skriver også på Twitter at amerikanernes nyinnflydde bombefly er et tegn på at USA forbereder seg for krig, «i stedet for å bekjempe Covid-19 i USA».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg