Hjem Nyheter Iran hjelper Venezuela med bensin – kritiseres av USA

Iran hjelper Venezuela med bensin – kritiseres av USA

1

UTENRIKS På grunn av Venezuelas mangel på bensin har deres allierte Iran valgt å sende fem store oljetankere til landet. Dette kritiseres nå av den amerikanske krigshisseren John Bolton, som mener at det ikke stemmer overens med «amerikanske prioriteringer».

Nicolás Maduro og Hassan Rouhani. Foto: Tasnim News Agency

Avisen Miami Herald har rapportert at Iran sender fem tankskip med blant annet bensin til Venezuela, på grunn av Venezuelas synkende oljetilgang. Tankskipets last, som anslås ha en verdi av 45,5 millioner dollar, inngår i en transaksjon mellom de to allierte landene.

Tankskipene ble lastet med bensin ved et av Irans oljeraffinerier i nærheten av Bandar Abbas. Deretter rundet skipene den arabiske halvøya, gjennom Suezkanalen og videre gjennom Middelhavet og Atlanterhavet mot Venezuela.

– Iran og Venezuela er to selvstendige nasjoner som har drevet handel med hverandre, hvilket de kommer til å fortsette med, sier Ali Rabiei, talsmann for det iranske kabinettet.

Den amerikanske tidligere sikkerhetsrådgiveren og krigshisseren John Bolton liker ikke at andre land driver handel med hverandre hvis det strider mot amerikanske interesser. I et innlegg på Twitter kritiserer han Iran og Venezuelas handel.

«Tross USAs maksimale presskampanjer redder Iran Venezuela ved å sende fem store oljetankere for å lindre Maduros bensinmangel. Irans forsøke på å motsette seg USAs prioriteringer må møtes med besluttsomhet. Kina, Iran og Venezuela må ikke lykkes», skriver Bolton på Twitter.

Samtidig advarer amerikanske analytikere for at de økende spenningene mellom USA og Iran kan føre til nye «konfrontasjoner».

Les også:
Venezuela stoppet drapsforsøk på presidenten: «De lekte Rambo»
Venezuela: «Israelere mislyktes med proamerikansk kupp»
USA-støttet kuppforsøk i Venezuela gikk opp i røyk
Venezuelas opposisjon ønsker å knytte landet til Israel
Venezuelas Maduro: «Jeg vil ikke bli husket som en svak landsforræder»
Massedemonstrasjoner mot USA i Venezuela

1
Delta i debatten

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
N.S Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
N.S
N.S

Bare i hodet til en globalist vil det føles naturlig å skulle legge seg i andre lands anliggende, og true om de ikke følger deres agenda.