Hjem Nyheter Iran: Neste svar vil ikke ta 12 dager

Iran: Neste svar vil ikke ta 12 dager

MIDTØSTEN Iran er klar til å slå tilbake enda hardere dersom Israel angriper landet. Det advares også om at Israel ønsker å dra hele verden inn i en storkrig over Midtøsten.

Seyed Mehdi Hosseini Matin (til venstre) er Irans øverste diplomatiske representasjon i Storbritannia, siden ambassadøren ble utvist i 2022. Foto: International Maritime Organization, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Det er The Guardian som intervjuet Seyed Mehdi Hosseini Matin, som er Irans øverste diplomat i Storbritannia, om angrepet på Israel 13. april og Irans planer for Israel fremover.

Ifølge Matin er Iran klar til å svare Israel med et mye sterkere og mer omfattende angrep dersom sionistene «gjør en ny feil».

— Svaret til sionistenes neste feil vil ikke ta tolv dager. Det vil avgjøres så snart vi ser hva fiendens regime har gjort. Det vil skje umiddelbart og uten forvarsel. Det blir både sterkere og mer alvorlig, sier Matin.

Han advarer også om at Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjør alt for å lokke Vesten inn i en storkrig i Midtøsten. Dette er fordi USA har mistet all prestisje i Midtøsten, noe som ifølge Matin kan føre til at amerikanerne forlater regionen fullstendig og at den da kan få en bærekraftig fred.

— Dette er en god mulighet for vestlige land til å vise at de er rasjonelle aktører, at de ikke kommer til å la seg lure av Netanyahu og hans mål, som er å sitte ved makten så lenge han kan.

(Nordfront)