Hjem Nyheter Irans revolusjonsgarde: «Vi frykter ikke krig med USA»

Irans revolusjonsgarde: «Vi frykter ikke krig med USA»

MIDTØSTEN USAs trusler etter angrepet som drepte tre amerikanske soldater i Jordan, skremmer ikke Iran. Ifølge sjefen for revolusjonsgarden ønskes et oppgjør med USA velkommen.

Hossein Salami, kommandør for den islamske revolusjonsgarden (IRGC), Foto; Mehr News Agency, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Nylig ble tre amerikanske soldater drept og flere titalls såret i et droneangrep i Jordan. Siden angrepet har Washington truet Iran med gjengjeldelse, og hevdet at landet de facto står bak angrepet.

Nå sier Hossein Salami, sjef for den islamske revolusjonsgarden (IRGC), at Iran ikke frykter en fullskala krig med USA.

– Vi hører noen trusler fra amerikanske tjenestemenn om å angripe Iran. Vi forteller dem at de har testet oss og vi kjenner hverandre. Vi lar ingen trusler stå ubesvart, og vi leter ikke etter krig, men vi frykter det heller ikke. Det er velkjent, sier Salami.

Formelt har irakiske Kata’ib Hizbollah, som er den største sjiamuslimske militsen i Irak, blitt identifisert som ansvarlig for droneangrepet i Jordan. Hizbollah insisterer imidlertid på at Iran ikke engang var klar over angrepet.

«Våre brødre i motstandsbevegelsen, spesielt den islamske republikken [Iran], kjenner ikke engang arten av våre militære operasjoner. Mange ganger motstår de til og med press og eskalering mot amerikanerne i Irak og Syria», sier gruppen i en uttalelse.

Kata’ib Hizbollah har også kunngjort at de suspenderer alle angrep på amerikanske mål i regionen inntil videre for å «unngå forlegenhet for den irakiske regjeringen». Ifølge eksperter kan det imidlertid være en instruks fra Teheran om å deeskalere konflikten.