Hjem Nyheter Iransk toppgeneral myrdet av sionister

Iransk toppgeneral myrdet av sionister

MIDTØSTEN Ytterligere en general fra Irans revolusjonsgarde har blitt drept i et israelsk angrep. Brigadegeneral Mohammad Reza Zahedi døde i et luftangrep mot den iranske ambassaden i Damaskus.

Brigadegeneral Mohammad Reza Zahedi led martyrdøden i kampen mot sionismen. Foto: Fars Media Corporation, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

På mandag gjennomførte Israel et luftangrep mot en bygning ved den iranske ambassaden i den syriske hovedstaden Damaskus. Ifølge det iranske nyhetsbyrået Tasnim var bygningen boligen til ambassadøren.

Minst syv personer skal ha omkommet i angrepet, inkludert brigadegeneral Mohammad Reza Zahedi fra den iranske revolusjonsgardens spesialstyrke Quds, samt hans nestkommanderende Mohammad Haj Rahimi. Det er imidlertid ingen opplysninger om at ambassadøren selv ble skadet i angrepet.

Å angripe ambassadeområder er et klart brudd på Wien-konvensjonen, som er anerkjent av stort sett hele verden som internasjonal lov – inkludert av Israel. Den sier at et slikt område ikke bare anses som suverent territorium, men også som «ukrenkelig».

I en uttalelse sier Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian at angrepet var et «brudd på alle internasjonale konvensjoner». Israel ble også nylig brakt inn for Den internasjonale domstolen anklaget for brudd på folkemordkonvensjonen under sin pågående militære kampanje i Gaza. I forrige uke valgte Israel også å trosse en resolusjon i FNs sikkerhetsråd som krever våpenhvile i Gaza, noe som også regnes som et brudd på folkeretten.

Drapet på brigadegeneral Mohammad Reza Zahedi er det andre på bare noen få måneder som har funnet sted mot Quds-topper i Syria. I desember døde generalmajor Seyyed Razi Mousavi i et annet sionistisk luftangrep mot Damaskus. Både Mousavi og Zahedi skal ha stått Quds’ tidligere toppsjef Qassem Soleimani nær. Soleimani, som i dag har blitt en nasjonal martyr i Iran, ble på sin side myrdet i et amerikansk droneangrep i Irak for fire år siden.