Hjem Nyheter Europa Fortsatt framgang for anti-innvandringsdemonstrasjoner i Irland

Fortsatt framgang for anti-innvandringsdemonstrasjoner i Irland

IRLAND Irske nasjonalister i Irland fortsetter stadig mer suksessfulle demonstrasjoner mot masseinnvandring.

Mark Collett tilstede ved demonstrasjonen i Hull lørdag. Foto: Patriotivc Alternative.

Et spirende nasjonalistisk opprør mot masseinnvandring i byen Hull i Irland fortsetter å nyte fremgang. Mens protestene opprinnelig var konsentrert i Hull hadde de spredd seg over hele Irland i forrige uke. Dette inkluderte hovedstaden Dublin, der demonstranter skal ha demonstrert utenfor hjemmet til byrådsmedlemmet Vincent Jackson, over rykter om at flyktninger skal ha blitt huset i lokale skoler om natten i byen. Demonstrantene skal ha beskyldt Jackson for å være en «forræder» og forlangt at han skulle fjerne flyktningene fra skolene.

Den britiske nasjonalistiske organisasjonen Patriotic Alternative tok del i en demonstrasjon i Queen Victoria Square i Hull i solidaritet med irske nasjonalister, inkludert organisasjonenes leder, Mark Collet. Omtrent 250 mennesker skal ha deltatt i demonstrasjonen ifølge en artikkel fra Patriotic Alternative. Pro-innvandrings anti-fascistiske motdemonstranter inkluderte kommunistiske elementer.

Medlemmer av den irske «Young Communist League» blant motdemonstrantene i Hull. Foto: Patriotic Alternative.

Masseinnvandringen til Irland har eskalert siden starten på Ukrainakrisen, med en signifikant andel av flyktninger klassifisert som ukrainere av ikke-europeisk avstamning. I 2022 alene kom innvandringen på 120 700, sammenlignet med 65 200 året før. Dette førte til den største populasjonsveksten i Irland på 14 år, i stor grad drevet av innvandring.

Masseinnvandringen har medført enorme sosioøkonomiske kostander for den irske befolkningen, inkludert en langvarig boligkrise, samt fremveksten av grooming-gjenger typisk assosiert med Storbritannia.