Hjem Nyheter Europa IS tar på seg terrorangrepet i London

IS tar på seg terrorangrepet i London

UTENRIKS Terrorsekten IS har nå påtatt seg ansvaret for gårsdagens terrorangrep i London der tre personer ble drept og rundt 40 personer skadet.

Gjerningsmannen Khalid Masood som ble skutt i forbindelse med gårdagens terrorangrep i London beskrives nå av IS som «en soldat av Den islamske staten.»

Onsdag ble det gjennomført et terrorangrep på Westminister Bridge i London, hvor fire personer døde, det inkludert en politimann og en gjerningsmann. Seneste oppdateringer peker også til at rundt 40 personer skal ha pådratt seg skader som følge av terrorangrepet, hvor minst syv beskrives som kritiske.

I alt åtte personer er arrestert, mistenkt for å være involvert i angrepet, inkludert fire personer i Birmingham. Til tross for dette, sier politiet at den døde gjerningsmannen «handlet alene», og oppfordrer folk til å ikke spre noen informasjon om de arresterte.

Den islamske staten (IS) hevdet i dag at det også var de som stod bak terrorangrepet i Brussel for ett år siden, som krevde hele 32 menneskeliv og 270 skadde.

Det er via propagandaorganet Amaq at IS har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet i London, der de beskriver den døde gjerningsmannen, Khalid Masood, som en «soldat av den islamske staten». Gjerningsmannen det er snakk om skal ha blitt født i Storbritannia og tidligere ha blitt undersøkt av den britiske sikkerhetstjenesten M15 for koblinger til terrororganisasjoner.

Samtidig meldes det om at politiet i Stockholm har gått inn i forhøyet beredskap og bevokter nå blant annet Riksdagen med tunge våpen, med tanke på onsdagens hendelser i London.

Se filmklipp fra terrorangrepet HER.

Kilder:
IS tar på sig terrordådet i London

Relaterte artikler: 
Filmklipp fra terrorangrepet i London
Terror i London: minst fire drept og flere skadet