Hjem Nyheter Europa Ishockey VM kan flyttes fra Hviterussland av politiske årsaker

Ishockey VM kan flyttes fra Hviterussland av politiske årsaker

1

UTENRIKS Årets verdensmesterskap i ishockey skulle avholdes i Hviterussland, men etter press fra globalistiske krefter så vurderer det internasjonale ishockeyforbundet å flytte verdensmesterskapet til et annet land.

Hviterussland møter Danmark i ishockey. Foto: Lowdown (CC BY-SA 3.0).

Årets verdensmesterskap i ishockey skulle avholdes i Hviterussland, men dette kan bli endret av politiske årsaker. Både politikere, sponsorer og utenlandske ishockeyforbund ønsker at mesterskapet skal flyttes på grunn av påståtte brudd på menneskerettighetene.

Disse inkluderer blant annet bilprodusenten Skoda, som har uttalt at selskapet akter å boikotte verdensmesterskapet hvis det ikke blir flyttet fra Hviterussland.

Uroligheter i Hviterussland

Bakgrunnen til kontroversen vedrører presidentvalget som fant sted i Hviterussland i fjor sommer, da den sittende presidenten Alexander Lukashenko vant med god margin. Globalistenes pro-EU-kandidat, Svetlana Tikhanovskaya tapte og har nektet å akseptere valgresultatet.

Dette resulterte i omfattende protester, støttet av utenlandske krefter som ønsket å se et regimeskifte i Hviterussland.

Ifølge den sveitsiske hockeyjournalisten Klaus Zaugg er den politiske avgjørelsen så godt som allerede tatt. Han mener at «International Ice Hockey Federation» (IIHF) vil flytte mesterskapet til Danmark, Slovakia eller Latvia. Sannsynligvis Latvia, da landet allerede er medarrangør av årets verdensmesterskap.

Også her insisterer man å kalle landet «Belarus» av politiske årsaker, i stedet for Hviterussland.

– Den eneste løsningen er at vi ikke velger Hviterussland. Det har vært klart for meg lenge, sier Kalervo Kummola, nestleder i IIHF, til SVT Sport.

Det svenske ishockeyforbundet mener også at verdenscupen bør flyttes. Forbundets styreleder Anders Larsson ser frem til å se hvilken avgjørelse IIHF vil ta. Han understreker imidlertid at Sverige ikke ønsker å delta i et ishockey-VM hvis det arrangeres i Hviterussland.

– Fra svensk side kunngjorde vi allerede før jul at det ikke er mulig å spille verdenscup i Hviterussland under nåværende omstendigheter, sier Larsson.

– Det er viktig for hele hockeyverdenen, men fremfor alt føler vi på vegne av Sverige at vi trenger en beskjed om hvordan veien fremover ser ut fordi vi virkelig vil at verdensmesterskapet skal holdes, men ikke i Hviterussland slik det ser ut akkurat nå, legger Larsson til.

Verdensmesterskapet skal etter planen arrangeres mellom 21. mai og 6. juni i år.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Men… har vi ikke sett på teve hvordan titusenvis av demokratielskende hviterussere har demonstrert mot Lukasjenko, som de mener slett ikke vant valget men jukset til seg 80% av stemmene? Og hvordan politiet banket opp uskyldige og fredselskende protestanter? Nei, for at Lukasjenko og regimet skal FORSTÅ hva de har gjort skal ishockey-VM tas fra dem, og det vil sikkert svi, godt og lenge. Slik straffer «de gode», dvs EU, USA, etc., de som ikke vil underordne seg globalismens diktatur, for det skal ikke bli tålt.