Hjem Nyheter Island øker støtten til Palestina

Island øker støtten til Palestina

ISLAND Islands regjering har besluttet å øke støtten til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger. Nylig deltok også den islandske utdannings- og barneministeren, Ásmundur Einar Daðason, på en konferanse for den rammede palestinske sivilbefolkningen i Jordan.

Ásmundur Einar Daðason, utdannings- og barneminister, sammen med Philippe Lazzarini, generalkommissær for UNRWA. Foto: Islands regjering.

Det var den 11. juni at Islands utdannings- og barneminister Ásmundur Einar Daðason deltok på konferansen «Call for Action: Urgent Humanitarian Response» i Jordan. I forbindelse med konferansen fordømte ministeren den israelske terroren i Gaza.

– Å drepe, lemleste eller ta barn som gisler kan aldri rettferdiggjøres – deres ufattelige lidelser og vanskeligheter truer også med å undergrave fred og tillit mellom folkene i Israel og Palestina for fremtidige generasjoner, sier Daðason.

Ministeren kunngjorde også at Island donerer ytterligere 100 millioner islandske kroner til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA), noe som betyr at landet har donert totalt 290 millioner islandske kroner i år, noe som tilsvarer rundt 22,6 millioner norske kroner.