Hjem Nyheter Norden Islandsk politi hevder å ha avverget terrorhandling – media forsøker koble det...

Islandsk politi hevder å ha avverget terrorhandling – media forsøker koble det til Motstandsbevegelsen

1

ISLAND Torsdag kveld skal fire personer ha blitt arrestert mistenkt for forberedelse til terrorhandling i Islands hovedstad.

Politiet har offentliggjort at de etterforsker om de arresterte kan ha «høyreekstreme» koblinger og derfor har enkelte medier på Island allerede vilt spekulert og desperat forsøkt å koble det til Den nordiske motstandsbevegelsen gjennom å vise til en rapport som islandsk politi publiserte i fjor hvor det påstås at organisasjonen har kapasitet til å begå terror på Island. En liknende rapport som PST også publiserer i Norge hvert år og som tross den illevarslende tittelen egentlig ikke betyr noe som helst og der flere nasjonalsinnede grupper inngår.

Skjermbilde: Frettabladid.is.

Motstandsbevegelsens gren på Island har i en offisiell uttalelse tydeliggjort at det ikke finnes noen koblinger mellom de arresterte og organisasjonen. De skriver blant annet at de ikke har kontakt med noen terrorister eller har noen medlemmer som ønsker å begå terror, samt at de kun bruker vold i selvforsvar.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
12 dager siden

Mediene er jo helt desperate på å koble Motstandsbevegelsen til terror. Det er helt absurd. Det bør vel også være ulovlig? Ærekrenkelse.