Hjem Nyheter Israel angriper Libanon

Israel angriper Libanon

MIDTØSTEN Langfredag ​​morgen angrep det israelske militæret flere steder i Libanon samtidig som to jødiske kvinner ble drept på Vestbredden. FN advarer nå om en farlig opptrapping.

Israelsk militærfly. Foto: Nehemia Gershuni-Aylho www.ngphoto.bizCC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

Natt til fredag ​​gjennomførte Israel et voldelig hevnangrep mot palestinsk-kontrollerte Gaza. Dette er et svar på rundt 30 raketter avfyrt mot israelske mål fra Sør-Libanon tidligere torsdag.

I løpet av fredag ​​morgen skal dette ha blitt fulgt opp av flere angrep mot mål inne i Libanon, trolig rettet mot den antisionistiske motstandsbevegelsen Hizbollahs interesser. Som Frihetskamp rapporterte om i morges, har israelske diplomater blitt instruert om å informere vertslandene sine om at Israel har intensjoner om å angripe Libanon, samt legge press på landene for at de skal ta Israels side i konflikten.

Ifølge The Times of Israel har også to jødiske kvinner blitt skutt og drept ved israelske bosetninger på Vestbredden i løpet av dagen. En annen kvinne skal ha blitt alvorlig skadet.

FN ber nå om ro for ikke å ytterligere eskalere situasjonen, beskrevet som den mest alvorlige siden 2006 da Israel og Hizbollah kjempet en krig som israelske styrker ikke klarte å vinne.

Siden årsskiftet har nærmere 90 palestinere blitt skutt og drept av israelsk ild på Vestbredden, ifølge en sammenstilling av nyhetsbyrået AP som TT siterer. I samme periode har 16 israelere, alle unntatt én sivil, blitt drept av palestinere.

Opptrappingen av volden begynte onsdag da tungt bevæpnet israelsk politi raidet al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden, hvor hundrevis av palestinere hadde møtt opp for å forsvare moskeen etter at jødiske bosettere kunngjorde at de rituelt ville slakte en geit ved moskeen.