Hjem Nyheter Israel angriper mål i Syria

Israel angriper mål i Syria

SYRIA: På fredag angrep israelske kampfly mål i Syria. På lørdag formiddag bekreftet israelske myndigheter angrepet og sies å ha vært rettet mot en våpentransport til libanesiske Hizbollah.

F-16-460x325

Israelske kampfly, som befant seg utenfor syrisk luftrom, avfyrte raketter mot mål i Syria. USA skal ha samlet inn informasjon om at de israelske flyene skal ha fløyet over libanesisk luftrom ved det aktuelle tidspunktet, oppgir amerikanske medier.

Israelske myndigheter oppgir at de angrep en våpentransport til libanesiske Hizbollah som støtter Syrias president Bashar al-Assad. Ifølge israelske myndigheter dreier det seg ikke om kjemiske våpen, men tilstrekkelig tunge våpen til at et angrep var berettiget.

Israel har tidligere forklart at de kommer til å hindre at våpen havner i hendene til grupper som Hizbollah.

Det pågår nå en opprustning hos Israels erkefiende, Hizbollah, og alliansen Iran – Syria – Hizbollah er en konstant bekymring for Israel, mener Jan Hallenberg fra den svenske forsvarshøyskolen.

«Israel vil passe på å alltid ha bedre våpensystem enn sine motstandere. Da forbeholder man seg retten til å slå til på denne måten, og det har Israel alltid gjort», sier Hallenberg.

USA kommer på det nåværende tidspunktet ikke til å sende bakketropper til Syria. Om det derimot viser seg at Syria anvender kjemiske våpen blir situasjonen en annen, ifølge USAs president Barrack Obama.

Kilde:
Israel har bombat i Syrien