Hjem Nyheter Israel angriper skole og ydmyker fanger

Israel angriper skole og ydmyker fanger

PALESTINA Israels angrep i Gaza har fortsatt å intensiveres. Torsdag angrep de en skole nord i Gaza der rundt 7 000 palestinere hadde søkt tilflukt.

Gaza. Foto: Norsk Folkehjelp Norwegian People’s Aid from Norway, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons.

Torsdag omringet Israelske soldater Khalifa-skolen nord i Gaza der rundt 7000 palestinere hadde søkt tilflukt, rapporterer en mann som al-Jazeera har vært i kontakt med. Skolen drives av FN.

– Det er snikskyttere på takene, på flere av husene på motsatt side av skolen, sier mannen til al-Jazeera.

De palestinske flyktningene ble også tvunget til å begrave flere mennesker som hadde blitt drept inne på skoleområdet, da det var umulig å ta seg ut.

Senere har det dukket opp bilder som viser hvordan israelske soldater arresterer en gruppe menn, som deretter blir fratatt undertøyet for å posere foran kameraet. Ifølge den israelske journalisten Itay Blumental vil det israelske militæret nå «undersøke om noen av dem er terrorister».

Ifølge al-Jazeera er bildene også fra det nordlige Gaza, mens andre rapporter hevder at mennene ble arrestert på en FN-skole.

En gruppe palestinske menn strippes slik at israelerne kan «undersøke om de er terrorister».

Torsdag godkjente den israelske regjeringen også byggingen av mer enn 1 700 nye israelske bosetninger på okkupert land i Øst-Jerusalem.

Siden Hamas’ angrep på Israel 7. oktober har antallet angrep på palestinere på Vestbredden økt. De palestinske selvstyremyndighetene har rapportert om minst 308 «hendelser», melder al-Jazeera. I angrepene har minst 143 palestinske familier – totalt mer enn tusen mennesker og 288 barn – blitt drevet fra hjemmene sine av israelske okkupanter, som ofte støttes av israelske soldater.