Hjem Nyheter Utenriks Israel anklager Kina for antisemittisme etter kommentar om jøders innflytelse i USA

Israel anklager Kina for antisemittisme etter kommentar om jøders innflytelse i USA

1

UTENRIKS Nylig ble jødiske lobbygruppers innflytelse i vest drøftet i kinesisk media, til Israels store forargelse. «Vi hadde håpet at tiden for ’jøder kontrollerer verden’-konspirasjonsteorier var over», beklager Israels ambassade seg i Kina.

Kina anklages for «åpenbar antisemittisme» etter en nyhetsdiskusjon om jøders innflytelse over erkerivalen USA. Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Det var i den kinesiske TV-kanalen CGTN, som eies av den kinesiske staten, at programleder Zheng Junfeng i et nyhetsprogram diskuterte konflikten mellom Palestina og Israel, samt det siste landets relasjon til USA.

Junfeng satte spørsmålstegn ved hvorvidt de to landenes nære relasjon virkelig bygger på «demokratiske verdier», rapporterer nyhetsbyrået AP.

– Enkelte mener at USAs pro-israelske politikk går an å spore til rike jøders innflytelse i USA, samt den jødiske lobbyens innflytelse over amerikanske makthavere innenfor utenrikspolitikken, sa Junfeng.

– Jøder dominerer finans- og internettsektorene. Så har man disse mektige lobbygruppene, som enkelte påstår? Det er mulig, fortsatte han, ifølge AP.

Dette har nå fått Israel til å se rødt. På Twitter skriver den israelske ambassaden i Kina at man «hadde håpet at tiden for ’jøder kontrollerer verden’-konspirasjonsteorier var over» samtidig som man beklager seg over at «antisemittismen beklagelig nok har vist sitt stygge ansikt atter igjen». Israel mener å være «forskrekket over å se åpenbar antisemittisme i en offisiell kinesisk mediekanal».

Kina har lenge hatt en sterkt pro-palestinsk posisjon, og nylig fremførte landets utenriksdepartement skarp kritikk mot USA etter at den Israel-allierte stormakten hadde blokkert en fordømmelse i FN av Israels terrorbombing av Gaza.

Når utenriksdepartementets talsmann Zhao Lijian fikk spørsmålet om den israelske kritikken under departementets daglige pressetreff påstod han at han ikke kjente til situasjonen, men la til at «Kina ved gjentatte tilfeller har uttalt sin posisjon i Israel-Palestina-spørsmålet».

Les også:
Lederperspektiv #31: Hva er jødisk makt-bevegelsen?
Dokumentar: Den jødiske lobbyen i USA
Nigel Farage peker ut den jødiske lobbyen: «De har umåtelig stor makt i USA»
Jødisk avis hyller «mangfoldet» i Bidens jødiske regjering
Lekkede e-poster indikerer at jødiske ADL planlegger å kontrollere opposisjonen mot Israel
Dagens video: «Det er et triks, vi bruker det alltid»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Moderne kjetter
Moderne kjetter
7 måneder siden

Jeg må skuffe Israels ambassade. Tiden for «jøder kontrollerer verden»-konspirasjonsteorier har så vidt begynt. La oss håpe kineserne slenger seg på.