Hjem Nyheter Israel avviser våpenhvileforslag

Israel avviser våpenhvileforslag

PALESTINA Arbeidet med å få til en våpenhvile og avslutte den jødiske terrorkampanjen i Gaza fortsetter å støte på hindringer. Israel avviser Hamas’ nye våpenhvileforslag.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu [Skjermbilde: GPO Israels statsminister]

Israel har i dag avvist en foreslått våpenhvile i Gaza. Ifølge Osama Hamdan, en høytstående representant for Hamas, fikk gruppen negativ respons fra meklerne som var involvert i forhandlingene. Vilkårene og innholdet i våpenhvilen er utformet av Hamas.

Under en pressekonferanse i Beirut forklarte Hamdan at Israels holdning til forslaget ikke bare var negativ, men også innebar en tilbakekalling av tidligere gitte godkjenninger.

– Tirsdag kveld informerte meklerne våre, våre brødre, oss om okkupasjonsmaktens syn på forslaget. Dette er negative svar generelt, og de er ikke engang rettet mot svarene våre. Faktum er at de trekker tilbake innrømmelsene de tidligere hadde lovet våre meklere, sier Hamdan.

Hamas peker direkte på Israels statsminister Benjamin Netanyahu og hans regjering som de største hindringene for fremgang i forhandlingene om å få slutt på landets terrorbombing av sivile i Gaza. Det amerikanske lederskapet har imidlertid uttrykt håp om at en avtale snart kan oppnås for å lindre situasjonen for folket i Gaza.