Hjem Nyheter Israel bak iransk toppgenerals død

Israel bak iransk toppgenerals død

MIDTØSTEN Mandag døde generalmajor Seyyed Razi Mousavi fra den iranske revolusjonsgarden. Mousavi var nær martyren Qassem Soleimani og døde i Syria i et israelsk luftangrep.

Generalmajor Sayyid Razi Mousavi ble myrdet i Syria, hvor han fungerte som militærrådgiver.

Generalmajor Seyyed Razi Mousavi er den siste iranske heltemartyren i kampen mot sionismen. Mousavi tilhørte den iranske revolusjonsgarden og var ifølge PressTV nær general Qassem Soleimani, som ble drept i et amerikansk droneangrep for fire år siden.

På mandag døde general Mousavi i et israelsk luftangrep på Sayyeda Zeinab-området i den syriske hovedstaden Damaskus, hvor han var på invitasjon fra den syriske regjeringen for å bekjempe terrorister.

I en offisiell uttalelse sier Irans revolusjonsgarde at det «falske og barnemyrdende sionistregimet» står bak generalens død. Den iranske hærens øverstkommanderende Abdolrahim Mousavi har også gitt Israel skylden for generalmajorens død.

– Etter tapene til det invaderende regimet i møtet med folket i Gaza og motstandsfronten, har impotensen og frustrasjonen til det barnemyrdende sionistiske regimet nok en gang blitt avslørt med nok en forbrytelse og martyrdøden til en oppriktig kriger, sa øverstkommanderende.

De to heroiske martyrene, Syria Sayyid Razi Mousavi og Qassem Soleimani.

Hylles av palestinske motstandsbevegelser

Både Irans regjering og den palestinske motstandsbevegelsen Islamsk jihad lover nå å hevne Mousavis død. Ifølge Islamsk jihad spilte generalmajoren en avgjørende rolle i motstanden mot sionismen både i Palestina og i hele regionen.

«Okkupasjonsregimets skitne drapsoperasjon viser nok en gang at dette kriminelle regimet forgifter hele regionen, og at dets eneste oppgave er å søle folks blod og spre mord og forbrytelser», lyder en offisiell uttalelse fra Islamsk jihad sitert av PressTV.

Den sosialistiske og nasjonalistiske motstandsbevegelsen Folkefronten for frigjøring av Palestina (PFLP), sa i en uttalelse at det israelske attentatet også ble utført med «direkte koordinering og samarbeid med USA og Vesten». PFLP lover å «aldri tillate okkupasjonen, den kriminelle og feige fienden å føle sikkerhet og stabilitet i regionen».

Mousavi er også hyllet av Jemens Houthi-opprørere, også kjent som «Ansarallah», som lover å eskalere sin krig mot sionistene.

– Denne martyren var en av motstandskjemperne som tilbrakte sitt liv med å kjempe mot USA og det sionistiske regimets prosjekt i regionen, heter det i en offisiell uttalelse fra Houthi-opprørernes politiske byrå.