Hjem Nyheter Israel bomber Syria igjen

Israel bomber Syria igjen

1

ISRAEL Akkurat i tide til jul bombet Israel atter Syria.

Delilah er et israelsk missil som tidligere har blitt brukt for å angripe Syria. Foto: KGyST (CC BY 3.0)

Terrorstaten Israel bombet natt til mandag et område i nærheten av Aqraba, sørøst for Damaskus.

Syrias statlige nyhetskringkaster SANA rapporterte om innkommende missilangrep avfyrt fra de palestinske områdene som er illegalt okkupert av Israel.

Minst tre ikke-syriske innbyggere døde i angrepet. Den israelske avisen Ha’aretz skriver at de slo til mot iranske mål, men den London-baserte og pro-israelske «menneskerettighetsorganisasjonen» Syriske menneskerettighetsobservatoriet (The Syrian Observatory for Human Rights) angir også syriske militære mål.

Fire kryssermissiler har blitt sett sendt over libanesisk luftrom og Israelske angrepsfly kunne høres fly over Libanons territorium.

Den uavhengige libanesiske geopolitiske kommentatoren Sarah Abdallah skriver på Twitter at «ingen blunker engang når Israel enda en gang midt på natten bomber en annen suveren stat. Under julefeiringen, dessuten».

Missil sprengte skole på julaften – flere sivile drept

På julaften sprengte et missil en skole i nordvestre Syria. Flere sivile som hadde søkt tilflukt i skolen fra andre urolige områder ble drept i angrepet. Ifølge TV4 er det syriske styrker som er ansvarlig for de sivile dødsfallene.

Den «svenske» TV-kanalen hevder ikke uttrykkelig at Syria bombet skolen i sitt eget land, men lar seerne trekke den konklusjonen ved å si at «Syrias regjeringsstyrker har de siste ukene intensivert sin offensiv i denne regionen». Israel nevnes ikke overhode i TV4s innslag.

I november angrep Israel titalls mål som en påstått hevn for uroligheter som utspilte seg på Golanhøydene, også kalt Ramat Trump – Trumphøydene – hvor Israel og USA har planlagt å oppføre en ny ulovlig jødisk bosetting.

Israel har lovet å fortsette å angripe mål i Midtøsten som de ikke vil skal eksistere der.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Heimdal
Heimdal
2 år siden

Bloggeren «the syrian girl» legger ut mange saker vist fra den andre siden, som vestlige medier holder skjult for folk å få vite:
https://www.youtube.com/user/SyrianGirlNews
Intervju:
https://www.bitchute.com/video/bvf-mETm-5c/