Hjem Nyheter Utenriks Israel bombet Gazastripens eneste kraftverk

Israel bombet Gazastripens eneste kraftverk

GAZA: Israelske styrker bombet i natt Gazastripens eneste kraftverk. Anlegget, som er hovedkilden til strøm i Gaza, er nå ute av drift. Ifølge FN vil palestinere heretter ha strøm to til fire timer per dag.

coi2yW3g6dAO3L3k5OniYgyKpWAWXunp4Vbe_m_3EPxw-460x259_ny

Kraftverket, som er den eneste strømkilden Gazastripen selv driver, er ute av drift som følge av det israelske angrepet. Anlegget forsyner blant annet vann- og kloakksystemer i Gaza, men også innbyggere, sykehus og andre offentlige tjenester.

Gazastripens to andre strømkilder er gjennom import fra Israel og Egypt, men flere av strømlinjene skal allerede være ute av drift som følge av israelske angrep.

Allerede før den israelske offensiven var strøm- og vannsituasjonen i Gaza prekær. Dette som følge av flere år med Israels blokade. Blokaden innebærer blant annet strenge begrensninger i innførsel av drivstoff og utstyr. FN rapporterte i mars i år at blokaden blant annet har ført til at minst 30 prosent av hjemmene i Gaza kun har rennende vann mellom seks til åtte timer hver fjerde dag.

Ifølge UNICEF har de israelske angrepene betraktelig forverret situasjonen. Minst halvparten av vann- og kloakksystemene skal nå være ute av drift, og i visse områder flommer kloakk i gatene.

Kilde:
Kraftverk angrepet i Gaza