Hjem Nyheter Israel drepte journalist – og angrep begravelsen!

Israel drepte journalist – og angrep begravelsen!

1

SIONISME Den jødiske okkupasjonsstatens soldater drepte journalisten Shireen Abu Aqleh og opprørspolitiet angrep deretter begravelsen hennes. Selv USA har sett seg nødt til å åpent kritisere Israel for denne oppførselen.

Israelsk opprørspoliti angriper Shireen Abu Aqlehs begravelse. Foto: Osama Eid (CC0 1.0) .

Den palestinske journalisten Shireen Abu Aqleh (51) ble myrdet onsdag i forrige uke. Ifølge kollegene hennes ble hun skutt av israelske soldater til tross for at hun hadde på seg en sikkerhetsvest som det stod «PRESS» på da hun dokumenterte et IDF-raid på en palestinsk flyktningleir. En annen arabisk journalist ble også skutt i ryggen, men overlevde hendelsen.

Israel beskyldte først palestinske opprørere for angivelig å ha åpnet ild mot IDF fra flyktningleiren. Denne informasjonen har imidlertid blitt avfeid av vitner og Israel har til slutt måttet innrømme at den mest sannsynlige teorien er at det var israelske soldater som var 150 meter fra journalistene som «tilfeldigvis» åpnet ild mot dem.

– Det var ingen palestinske stridende der, ingen sivile, ingen i det hele tatt. Bare israelske soldater og pressen. Mange skudd ble avfyrt. Etter at jeg ble truffet og Shireen ble drept, fortsatte de bare å skyte, fortalte den andre journalisten som ble skutt av de israelske soldatene.

Hendelsen har vakt stort sinne blant det palestinske folket og Israel angrep også begravelsesseremonien som ble holdt torsdag. Israel hevdet at begravelsen forstyrret den offentlige orden og at deltakerne viftet med palestinske flagg, noe som er forbudt av den sionistiske okkupasjonsstaten.

Israelsk opprørspoliti stormet inn i midten av begravelsesfølget og begynte å slå og sparke blant andre de som bar kisten. På et tidspunkt ser man også i The Guardians film hvordan den ene enden av kisten slippes i bakken før den raskt kan løftes opp igjen.

EU har i en uttalelse kritisert den «unødvendige volden» Israel brukte mot begravelsesseremonien. Selv USAs utenriksminister Antony Blinken følte seg tvunget til åpent å fordømme Israels handlinger.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nattevakten
Nattevakten
8 måneder siden

De slutter aldri å sjokkere. Men når man sitter på sin høye hest og ser ned på alle ikke-jøder, betrakter ikke-jøder som dyr og seg selv som guder, så blir det som det blir.