Hjem Nyheter Israel feiret jul ved å bombe Palestina og Syria

Israel feiret jul ved å bombe Palestina og Syria

TERRORSTATEN ISRAEL Benjamin Netanyahu skryter om Israels nedtegnete fredsavtale og bomber både Syria og Palestina – samtidig.

Israel bomber palestinerne igjen. Foto: Robert Inlakesh/Twitter

Mens Israels statsminister Benjamin Netanyahu holdt en videoinnspilt juletale til den kristne delen av verden og hyllet sine fremganger det siste året etter å ha overtalt flere arabiske stater til å undertegne såkalte fredsavtaler med Israel, passet Israel på å bombe palestinerne på Vestbredden og Syria på første og andre juledag.

Nordfront har tidligere rapportert at Israel angrep Syria natt til første juledag.

Klokken ett på natten bombet Israel et område i Syria, nord om Libanon.

Det er den tredje julen på rad der Israel bomber Syria, sier Palestinakorrespondenten Robert Inlakesh, som anser at angrepene også er et rituelt angrep på de kristnes «avgudsreligion», som religiøse jøder i de fleste tilfeller betrakter kristendommen.

Når kristne feirer jul, har de også mindre interesse av å følge geopolitiske hendelser. Derfor er julen en taktisk god helg for Israel å bombe arabere på, mener Inlakesh.

Natten mellom første og andre juledag angrep israelske bombefly mål på Vestbredden. Ifølge jødiske medier var bombingen et svar på et påstått «rakettangrep» utført av Hamas.

Opplysningene om Hamas’ rakettangrep kan derimot ikke betraktes å være bekreftet, da dette kun har opphav fra en journalist i Israel. Nordfront har hittil ikke funnet noe som støtter opp dette, verken fra Palestinakjennere eller Twitterbrukere.

Ifølge Days of Palestine ble en palestinsk motstandsgruppering øst om Gaza City beskutt av minst fem israelske missiler, noe som skapte en stor eksplosjon og årsaket bortfall av elektrisiteten i området.

To personer ble drept i angrepet, og et barn samt en ungdom ble skadd, som behandles på sykehuset Al-Shifa nå.

Sivile bosteder ble angrepet, samme med barnesykehuset Al-Durra og et rehabiliteringssenter for funksjonshemmede, en moské samt fasiliteter for sport og produksjon.

Israel beskjøt også bønder øst om flyktingleiren Al-Bureij.

Israel angir rutinemessig påståtte «rakettangrep» fra Palestina som grunn for å bombe palestinske områder. Det er ofte vanskelig å få slike påståelser bekreftet, da palestinske «rakettangrep» som virkelig utføres ofte består av små hjemmelagete prosjektiler, såkalte qassam.

Internasjonale medier har vært veldig sparsomme i sin rapportering av Israels siste krigshandlinger, og FN har ikke fordømt dette.

I sin juletale til de kristne beklaget jøden Netanyahu for at verden lider nå av «den forferdelige Covid-19-pandemien og altfor mye vold», og han takker omverden for all støtte til Israel. Robert Inlakesh anser at Netanyahus «julegaver» til Syria og de forfulgte palestinerne er forkastelig.