Hjem Nyheter Israel forbereder seg på krig mot Iran

Israel forbereder seg på krig mot Iran

2

UTENRIKS Israels regjering har beordret hæren om å forberede seg på en konflikt med Iran. Hvis president Trump skulle eskalere konflikten med landet før sin avgang kan den jødiske staten bli dratt inn i krigen.

Illustrasjonsfoto.

Israel forbereder seg på krig mot Iran. Skulle den amerikanske presidenten, Donald Trump eskalere konflikten med Iran før han oppgir presidentskapet i januar kan Israel bli dratt inn i en eventuell krig, ifølge den israelske regjeringen.

Ifølge anonyme statsansatte fra Tel Aviv ville en eventuell eskalering fra Trump sin side føre til en stedfortrederkrig mot Iran i Syria, Libanon og palestinske territorier. De regner videre med at det kommer til å være «en veldig anspent periode» innen den nyvalgte presidenten Joe Biden sverges inn den 20. januar.

Opprustningen beordres bare dager etter att USA og Israel sammen planla hemmelige militære operasjoner mot Iran.

I begynnelsen av januar i år utførte USA et terrorangrep mot Iran, da den Iranske generalen og nasjonale helten Qassem Soleimani ble drept i et bombeangrep. Den Iranske generalen, som hadde en avgjørende rolle i å beseire IS, kan ha blitt drept mens han var på et fredsoppdrag, hvilket ville tilsi at angrepet var en krigsforbrytelse fra USAs side, for ikke å snakke om i strid med amerikansk lov.

Iran svarte med et motangrep i form av Operation Martyr Soleimani, der to amerikanske militærbaser i Irak ble bombet og minst 100 amerikanske soldater ble såret.

Etter konflikten i januar har trusler blitt utvekslet mellom begge land. Trump har blant annet truet med å bombe Iranske kulturskatter.

Situasjonen forventes å bli ytterligere anspent etter at en av Irans mest prominente atomfysikere ble drept i et bombeattentat fredag ettermiddag. Iran har beskyldt Israel for å stå bak terrorhandlingen i et forsøk på å provosere krig.

Den drepte atomfysikeren, Mohsen Fakhrizadeh-Mahabadi, hadde to år tidligere blitt utpekt av den Israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu, «som et navn å huske» i løpet av en pressekonferanse vedrørende Irans potensiale for å utvikle atomvåpen.

Les også:
USA erkjenner: Vil forhindre bekjempelsen av terrorister i Syria
Amerikanere koker av sinne over Trumps seneste handling mot Iran
Red Ice: Spesialrapport om Trumps krig mot Iran

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Det lukter Mossad lang vei av denne siste operasjonen, gjerne i samarbeid med CIA. Israel ønsker å ta ut Iran og iallfall landets nukleære kapasitet, og ser selvsagt fordelen av å trekke USA inn som attack dog. Så spørs det om Trump kan lokkes før han går av, mens halvdemente Biden skal det neppe mye til for å hoppe når Israel sier hopp.

Morten
Morten
1 år siden

Nok en krig for Israel under planlegging.