Hjem Nyheter Israel forkaster FNs migrasjonsavtale

Israel forkaster FNs migrasjonsavtale

UTENRIKS Israel kommer ikke til å underskrive FNs globale migrasjonsavtale. Den jødiske staten må beskytte sine grenser, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde tirsdag at Israel ikke kommer til å skrive under på FNs globale migrasjonsavtale, når den skal godkjennes av FNs medlemsland i byen Marrakech i Marokko nesten måned.

I en uttalelse til media om avgjørelsen sa Netanyahu følgende:

– Jeg har instruert utenriksdepartementet om å kunngjøre at Israel ikke kommer til å delta på Marrakech-møtet og vil ikke undertegne migrasjonspakten.

– Vi har en plikt til å beskytte våre grenser mot ulovlige infiltratører. Det er det vi har gjort, og det er det vi vil fortsette å gjøre.

Netanyahus uttalelse er i tråd med grunnloven i Israel som sier at regjeringen skal stå opp for en migrasjonspolitikk som beskytter grensene mot ulovlige infiltratører.

Den kontroversielle migrasjonsavtalen som blant annet Norge og Sverige har planer om å undertegne vil gjøre migrasjon til en menneskerettighet og fratar medlemslandene alle muligheter til å verne sine grenser og egne borger.

USA trakk seg nylig fra forhandlinger over avtalen ettersom den er «uforenlig med amerikansk innvandrings- og flyktningpolitikk». Andre land som Ungarn, Australia, Polen, Bulgaria, Tsjekkia og Østerrike har også trukket seg fra avtalen over bekymringer for nasjonal suverenitet.

Les også:
Regjeringen underskriver FNs migrasjonsavtale