Hjem Nyheter Israel har angrepet tusentalls mål i Syria

Israel har angrepet tusentalls mål i Syria

3

SYRIA Israel bekrefter at de har angrepet Syria nesten daglig i flere år. «Ingenting som Syria eller Iran kan gjøre noe med!» sier IDFs personalsjef Gadi Esienkot hånende.

Gadi Esienkot
Gadi Esienkot.

– Rekken av angrep den siste tiden viser at vi er mer besluttsomme enn noensinne på å handle mot Iran i Syria, akkurat som vi lovte, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu i et regjeringsmøte på søndag.

Netanyahu og hans regjering bekrefter sjelden offisielt angrep mot sine fiendeland, men nå sier han at Israel har angrepet mål i Syria «hundretalls ganger».

Det syriske nyhetsbyrået Sana har rapportert at det syriske militæret har skutt ned israelske missiler, men at et syrisk lager ble truffet i Israels flyangrep.

Den avgående personalsjefen for Israels militærmakt (IDF) Gadi Eisenkot, som pensjonerer seg neste uke, sier enda mer: Han innrømmer at Israel har bombet Syria nesten «daglig» i flere år; en langsiktig militærkampanje mot mål i Syria.

Både Netanyahu og Eisenkot snakker om at det hovedsakelig handler om å bekjempe Irans militære opprustning i Syria.

I bare 2018 slapp Israel ca. 2 000 bomber mot mål i Syria, mål som påstås «ha koblinger» til Iran, sa Eisenkot til den jødiske avisen The New York Times.

– Vi slo til mot tusentalls mål uten å ta på oss ansvaret eller be om anerkjennelse for det, sa Eisenkot.

Syrias regjering anklager ofte den jødiske staten for å konstant krenke landets suverenitet og at de hjelper terroristene som angriper de syriske regjeringsstyrkene gjennom sine tokt over syrisk luftrom. Eisenkot erkjenner at dette pågår, men at Israels angrep er berettiget.

– Uansett kan hverken Damaskus eller Teheran gjøre noe med det, sier Eisenkot.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Reodor
Reodor
3 år siden

Israel er gaven som aldri slutter å gi. (Ironi)

Nordboer
Nordboer
Svar til  Reodor
3 år siden

??

Espen
Espen
3 år siden

Israel og jødene – verdens krigshissere.