Hjem Nyheter Israel har begynt å lete etter Hizbollahs angrepstunneler

Israel har begynt å lete etter Hizbollahs angrepstunneler

0

MIDTØSTEN Israels hær har startet en operasjon for å ødelegge grenseoverskridende tunneler fra Libanon.

Foto: Reuters / Amir Cohen.

Israels hær har startet en operasjon for å ødelegge grenseoverskridende tunneler fra Libanon. De påstår at tunnelene brukes for å krenke israelsk territorium og at de kan brukes av Hizbollah som en del i deres «offensive plan». Ifølge israelsk media er tunnelene bygd av bærekraftig betong og har både sekundære fluktveier, 24 timers strømforsyning med underjordiske generatorer og ventilasjonssystem.

Til Jerusalem Post sier talsmannen til Israels forsvar (IDF) Ronen Manelis at «tunnelgravingen utgjør en åpenbar krenkning av Israels suverenitet». IDF har også anklaget Libanons regjering – som Hizbollah er en del av – for å ikke ha gjort noe mot utviklingen. Beirut har enda ikke besvart Israels beskyldninger.

Israel og Libanon har vært fiendtlige mot hverandre i flere tiår. Grensen mellom dem ble fastslått i 2000 av FN som en del av Israel. Dette var i samsvar med en 20 år gammel resolusjon fra FNs sikkerhetsråd som beordret Israel å trekke sine tropper tilbake fra søndre Libanon.

Den siste konflikten mellom Israel og Libanon fant sted i 2006 da ingen stridende part seiret. Etter dette har hendelser inntruffet nå og da ved grensen og israelske kampfly krenker regelmessig libanesisk luftrom, blant annet for å angripe mål i Syria.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg