Hjem Nyheter Israel krever at FNs generalsekretær går av

Israel krever at FNs generalsekretær går av

UTENRIKS Israel langer ut mot alt og enhver som ikke anser okkupasjonsmakten som de eneste uskyldige ofre. Nå krever Israel at FNs generalsekretær fratrer sin stilling etter å ha utrykket bekymring for situasjonen i Gaza.

Israels FN-ambassadør Gilad Erdan. Foto: U.S. Embassy Tel AvivCC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

FNs generalsekretær António Guterres utrykket i en tale at han er dypt bekymret for klare brudd på den humanitære folkeretten på Gazastripen. Dette fikk Israels FN-ambassadør Gilad Erdan til å se rødt, og i et innlegg på X krever han at Guterres fratrer sin stilling som generalsekretær for FN.

– Jeg ber ham om å gå av umiddelbart, skriver FN-ambassadør Gilad Erdan på X (tidligere Twitter).

Erdan hevder at Guterres med sin tale har vist forståelse for massemord på barn, kvinner og eldre og at han ikke er skikket til å lede FN. Dette til tross for at det er Israel som, med tungt militære offensiver, til stadighet har gått til angrep på palestinerne, okkupert deres hjem og landområder, og ikke minst det at utallige flere palestinere har blitt drept enn israelere.

Erdan mener at det ikke er noe poeng å snakke med dem som viser medfølelse for «de mest grusomme overgrep som er gjort mot borgere av Israel og mot det jødiske folk».

– Det finnes ikke ord, skriver Erdan til slutt.

Israels utenriksminister Eli Cohen har avlyst et planlagt møte med Guterres, rapporterer NRK.

– Etter 7. oktober er det ingen plass for en balansert tilnærming. Hamas må fjernes fra jordas overflate, sier Cohen i en uttalelse.