Hjem Nyheter Israel misfornøyd med flyktninger: «De er ikke jøder»

Israel misfornøyd med flyktninger: «De er ikke jøder»

6

ISRAEL Over 2 000 ukrainske flyktninger har tatt seg til Israel. Nå vil regjeringen stoppe flyktningstrømmen, da ukrainerne ikke er etniske jøder.

Illustrasjonsbilde. Foto: CC public domain.

Israels innenriksminister Ayelet Shaked har gått ut med at over 90 prosent av de ukrainske flyktningene som har tatt seg til Israel ikke er jøder. Dette «kan ikke fortsette», ifølge ministeren.

Ifølge Israels «retur-lov» kan kun jøder bli statsborgere i Israel.

– Vi vil få inn 15 000 ukrainere i løpet av en måned. Den israelske staten må gjøre mer for å få hit jøder og de som beskyttes av retur-loven. Vi kan ikke fortsette i dette tempoet, saker må planlegges, sier Shaked til Haaretz.

Også statsministeren, Naftali Bennett er urolig for flyktningene, som han kaller «en stor utfordring for Israel». Akkurat nå tegnes det opp forskjellige planer for hvor mange flyktninger som kan tas imot.

Befolknings- og innvandringsmyndigheten i landet krever at israelere som tilbyr husrom til slektninger fra Ukraina må betale et garantibeløp på 10 000 shekels og love at flyktningene forlater landet i løpet av en måned.

Hittil har løsepengene blitt innbetalt for 20 prosent av flyktningene, ifølge innenriksministeren.

På søndag takket den ukrainske ambassaden for Israels hjelp, men oppfordret den jødiske staten til å ta bort systemet med løsesummen for å hjelpe flyktninger.

Forskjellige ministre i regjeringen er nå uenige om hvordan innvandringen skal håndteres, men den innvandringskritiske lobbyorganisasjonen Israeli Immigration Policy Center beskriver ukrainerne som «en tikkende demografisk bombe».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
8 måneder siden

På én måte er jeg enig i prinsippet; en stat er en organisasjon for én etnisk gruppe/nasjon, og at jødene vil at deres «Judenstaat» skal bestå av jøder er fullt ut forståelig. Men tenk om andre stater skulle tenkt og sagt det samme? At feks bare ukrainere med norsk/nordisk opphav skulle få komme til Norge? Det ville utløse et skrik om «rasisme» fra alle som er for «åpne grenser» for alle stater bortsett fra Israel. Men jødene i Ukraina kan vel garantere for at de som reiser til Israel er fullblods jøder, eller hva?

Arier
Arier
8 måneder siden

Jødene viser sin umenneskelighet og forakt for menneskeliv og rene rasisme mot hvite. Israel tillater kun jøder samtidig som de styrer Ukraina og har styrtet landet i en krig. Kvalmende jødisk schutzpa.

Django
Django
8 måneder siden

Når skal «vi få lov» til å si det samme? Vi vil ikke ha annet enn kristene i våre land?????
De kan si det, men ikke vi, hvor er rettferdigheten i dette?

Olga Røsnes, russisk forfatter
Olga Røsnes, russisk forfatter
8 måneder siden

Så kaldt «ukrainere» som er egentlig russere, genetisk, historisk og kulturell, mistet sitt hjemmeland, Russland, for 20 år siden: har solgt seg nesten gratis til USA. Disse «ukrainere» trodde at det betyr ingenting å rive fra Russland nesten en tredjedel av dens territorium med 40 millioner mennesker. Kiev er opprinnelig russisk by og skal tilbake til Russland, uansett hva EU politikerne «tenker» (tenker med sin bakerst del) om det. Og i dag «uavhengige ukrainerne» løper som rotter til Israel – haha..

K.I
K.I
8 måneder siden

Da er det jo ikke verre enn at flyktningene konverterer til judaisme? Siden rase bare er et sosialt konstrukt ifølge jødene. Alle menneskene er jo like? /s

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
8 måneder siden

Jødenes hykleri er helt utrolig. De samme jøder som forfekter masseinnvandring av rasefremmede til Europa ønsker at Israel skal være en etnostat kun for jøder. De VET at masseinnvandring av rasefremmede vil true deres eget folks eksistens. En invasjon av fremmede, uansett om det foregår under voldelige eller «fredelige» forhold, vil få de samme følger. Dette vet de, men likevel ønsker de dette for Europa og vårt folk.