Hjem Nyheter Israel og Facebook samarbeider om sensur

Israel og Facebook samarbeider om sensur

SENSUR Facebook samarbeider med israelske myndigheter for å sensurere palestinske Facebook-brukere.

netthat

Facebook inngikk nylig en avtale med israelske myndigheter om sensur av palestinske Facebook-brukere. Avtalen ble inngått i Tel Aviv under et møte mellom Facebooks toppledere, jødiske Joel Kaplan og Monika Bickert, og Israels justisminister Ayelet Shaked og sikkerhetsminister Gilad Erdan.

Møtet ble arrangert etter israelske myndigheter diskuterte å saksøke sosiale medier som publiserer materiale som de anser «oppfordrer til terror». Israelske myndigheter har tidligere levert 158 klager til både YouTube og Facebook for å få fjernet innhold. Selskapene skal da ha fjernet 95 prosent av innholdet, som følge av klagene.

Ifølge israelske myndigheter så er innlegg på sosiale medier den største årsaken til at palestinere angriper israelere i Jerusalem og på Vestbredden. De fleste andre anser dog at nesten 50 år med ekspansiv og aggressiv israelsk okkupasjon er årsaken.

Israelsk hat mot palestinere – som blant annet oppfordring til etnisk rensing, drap og hevndrap på palestinere – er dog noe som er svært vanlig på sosiale medier. Justisminister Shaked har blant annet publisert en artikkel på Facebook hvor det oppfordres til drap på palestinske mødre.

– Bak hver terrorist står dusinvis av menn og kvinner. Disse inkluderer mødrene til martyrer som sender sine barn til helvete med blomster og kyss. Mødrene bør følge sine sønner, ingenting vil være mer rettferdig. De må forsvinne på samme måte som deres fysiske hjem, der de oppfostret sine slanger. Hvis ikke vil flere slanger vokse opp der.

Kilde:
Israel og Facebook skal samarbeide