Hjem Nyheter Israel og Saudi-Arabia vil samarbeide om gassutnyttelse i det okkuperte Palestina

Israel og Saudi-Arabia vil samarbeide om gassutnyttelse i det okkuperte Palestina

3

MIDTØSTEN Naturgassprosjektet inkluderer en rørledning som skal trekkes mellom Saudi-Arabia og Eilat, i nærheten av et israelsk turistområde.

Saudi-Arabias kronprins Mohammed Bin Salman og det israelske flagget blir trampet på av en palestiner under protestene mot USAs flytting av sin ambassade til Jerusalem. Foto: Tasnimnews (CC BY-SA 4.0); t h Ayoub Kara. Foto: Jusmine (CC BY 2.0)

Den tidligere israelske kommunikasjonsministeren Ayoub Kara sa på torsdag at Israel er i samtale med Saudi-Arabia om handel med naturgass som Israel utvinner fra ulovlig okkuperte palestinske områder.

Kara er en av Israels statsminister Benjamin Netanyahus nærmeste allierte.

Samarbeidet om den stjålne naturgassen innebærer et tidligere usett samarbeid mellom statene, skriver det venezuelanske nyhetsselskapet teleSUR.

Samarbeidet er også i samklang med hva Saudi-Arabias kronprins Mohammed Bin Salmans har uttalt i et intervju med den amerikanske avisen The Atlantic, i 2018, da Bin Salman erkjente deres rett til «sitt» land.

— Det finnes mange interesseområder som vi deler med Israel, sa salafisten Bin Salaman dengang.

Saudi-Arabia har også bedt de palestinske myndigheter om å si ja til Donald Trumps «århundrets avtale», som blant annet innbefatter at Israel skal få ta total kontroll over de nå okkuperte palestinske områder.

Salafisten Bin Salman har tilbudt den palestinske lederen Mahmoud Abbas 10 milliarder dollar om han aksepterer forslaget.

Les også:
Yinon-planen og Stor-Israel
Sionistiske planer for Midtøsten
Quo Vadis Palestina?
Khashoggi ville starte motstandsbevegelse mot Saudi-Arabia
Israel skal levere gass til Europa
Krig for Israel fører masseinnvandring til Europa

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Espen
Espen
3 år siden

Saudi-Arabia, det verste muslimske land der wahhabismen regjerer, er altså alliert med Israel! Saudi-Arabia som også har teltleir plass til tusenvis av flyktninger, men ikke tar imot en eneste en. Og Israel-venner klager over at Hitler håndhilste på en muslim?

Knus Sionismen!
Knus Sionismen!
3 år siden

De kriger og plyndrer, og Europa får lide for deres grådighet.

Roar
Roar
3 år siden

Ren plyndring