Hjem Nyheter Israel planlegger en langvarig krig

Israel planlegger en langvarig krig

TERRORSTATEN ISRAEL Ifølge kilder som Financial Times har vært i kontakt med planlegger okkupasjonsmakten å føre krig mot Gaza i over et år.

Bilde fra Gaza under luftangrep
Foto: Global Resistance News/Telegram

Ifølge kilder som Financial Times (FT) har vært i kontakt med planlegger okkupasjonsmakten Israel en flerfasekonflikt i Gaza som vil vare i minst ett år.

«Dette vil bli en veldig lang krig . . . Vi er foreløpig ikke i nærheten av halvveis til å nå våre mål», sier en av kildene.

Krigens første fase vil omfatte intens bombardement og bakkeinvasjon av Gaza, som forventes å vare langt inn i 2024, mens andre fase vil omfatte militære operasjoner for å «stabilisere Gaza». Ifølge kilden er første fase av krigen omtrent 40% fullført, da «Gaza by ikke er ferdig ennå, og heller ikke fullstendig erobret». Israelske tjenestemenn sier at de ikke kan forutsi et bestemt endepunkt for krigføringen.

På litt mindre enn to måneder har Israel drept minst 15 000 mennesker, skadet 100 000 bygninger, fordrevet 1,7 millioner palestinere fra deres hjem og ødelagt de fleste av Gazas medisinske fasiliteter, rapporterer Antiwar. Og ifølge en pressemelding fra Redd Barna har Israel i løpet av krigens tre første uker drept flere barn enn det årlige antallet barn drept i konfliktsoner over hele verden de siste fire årene.

Biden-administrasjonens oppfordring om å «gi tilbake kontrollen over Gaza til de palestinske myndighetene (PA) når Hamas er fjernet og utslettet» ble sterkt avvist av Israels statsminister Benjamin Netanyahu den 18. november. Og ifølge FT-kilden vil ikke Tel Aviv høre på Washington, selv om USA forsyner Israel med milliarder av dollar i våpen.

USAs utenriksminister Antony Blinken advarte på torsdag om at Israel vil risikere å miste enda mer internasjonal støtte dersom krigføringen fortsetter. Herzi Halevi, stabssjefen for det israelske militæret (IDF), skal ha uttalt seg arrogant med at «det vil ta mer enn noen få ekstra uker», hvilket tyder på at okkupasjonsmakten ikke bryr seg om verdenssamfunnets avsky mot deres overreaksjon og folkemord på palestinerne.