Hjem Nyheter Israel risikerer borgerkrig

Israel risikerer borgerkrig

0

ISRAEL Israels president Isaac Herzog advarer for at landet kan ende opp med borgerkrig over kontroversielle reformer fra Netanyahus ekstremsionistiske regjering. Den konstitusjonelle krisen har allerede ført til massive protester over hele okkupasjonsstatens territorium.

Israels president Isaac Herzog. Foto: World Economic Forum (CC BY-NC-SA 2.0).

I en videotale onsdag adresserte Israels president Isaac Herzog de massive protestene som har pågått over hele sioniststatens territorium den siste tiden. Bakgrunnen er en rekke «reformer» som den korrupsjonstiltalte Benjamin Netanyahus ekstremsionistiske regjering vil innføre, som blant annet gir regjeringen og parlamentet større makt på høyesteretts bekostning.

Herzog oppga i talen at den sionistiske okkupasjonsstaten risikerer å rammes av borgerkrig, skriver RT.

– De som tror at en virkelig borgerkrig, med tap av menneskeliv, er en grense vi ikke krysser, vet ingenting, sa Herzog.

Den bekymrede sionistlederen beklaget seg over at «avgrunnen nå er innen rekkevidde» og at borgerkrig må unngås «til enhver pris, med alle midler».

Netanyahus plan innebærer blant annet at Knesset skal kunne oppheve avgjørelser fra høyesterett med en enkel majoritet. Dessuten får regjeringen mer innflytelse over tilsetting av dommere, samtidig som høyesteretts rett til å se over lovforslag som anses «urimelige» minsker.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg