Hjem Nyheter Israel sprøyter ugressmiddel på Gazastripen

Israel sprøyter ugressmiddel på Gazastripen

GAZASTRIPEN Den israelske hæren erkjenner å ha sprøytet ugressmiddel over landeområder på Gazastripen. Ifølge palestinske myndigheter er store landeområder og avlinger ødelagt.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Den israelske hæren (IDF) har den siste tiden sprøytet ugress- og spiringshemmende midler over landeområder langs grensegjerdet mot Israel. Noe som har medført at store landeområder har blitt ødelagt og at avlinger har gått tapt, forteller en talsmann fra det palestinske landbruksdepartementet.

Palestinske bønder har den siste uken rapportert om at israelske fly har sprøytet landeområdene deres langs grensen. Dette flere dager på rad. I områdene al-Qarrara og Wad al-Salqa i det sentrale Gaza skal avlinger med spinat, erter, persille og bønner ha blitt ødelagt.

Shai Grunberg fra den israelske menneskerettsgruppen Gisha mener at sprøytingen setter liv i fare.

– I likhet med å åpne ild mot folk i alle aldre og kjønn som er i nærheten av gjerdet, setter sprøytingen av avling-drepende midler sivile liv i fare og skader livsopphold.

Israel bekrefter sprøyting

En talsmann fra den israelske hæren bekrefter at de sprøyter områdene, og at dette gjøres for å optimalisere for sikkerhetsoperasjoner.

– Flysprøyting av ugress- og spiringshemmende midler ble utført langs grensegjerdet forrige uke for å muliggjøre optimale og fortløpende sikkerhetsoperasjoner.

Kilde:
IDF admits spraying herbicides inside the Gaza strip
Israelske fly sprøytet ugressmidler inne på Gazastripen