Hjem Nyheter Israel stiller seg bak Ukraina – bekymrer seg for konsekvenser i Midtøsten

Israel stiller seg bak Ukraina – bekymrer seg for konsekvenser i Midtøsten

UTENRIKS Israel har annonsert at de stiller seg bak Ukraina i krigen med Russland. Nå er israelerne bekymret for at Russland vil stoppe Israels ambisjoner i Syria.

Jødiske soldater i Israel. Foto: CC public domain.

Det israelske utenriksdepartementet fordømte i går Russlands invasjon av Ukraina.

«Russlands angrep på Ukraina er et alvorlig brudd på internasjonal orden. «Israel fordømmer angrepet, og er klare til å gi humanitær bistand til innbyggerne i Ukraina», sa Israels utenriksminister Yair Lapid i en offisiell uttalelse.

«Israel har dype, langvarige og gode forbindelser med Russland og Ukraina. Det er titusenvis av israelere i begge land. Og det er hundretusenvis av jøder i begge land. Å sikre deres sikkerhet og trygghet er vår høyeste prioritet», fortsatte han.

Torsdag rettet Russland kritikk mot Israel, og fordømte Israels okkupasjon av Golanhøydene i Syria. Forholdet mellom de to landene begynner å bli dårligere.

Israels forhold til Russland har vært viktig for deres kamp i Midtøsten. På grunn av de varme relasjonene har Russland tillatt Israel å bombe for eksempel syriske og iranskstøttede styrker i Syria, samt Hizbollah-styrker i Libanon.

Etter at Israel tok et standpunkt for Ukraina, er israelerne bekymret for at Russland vil forsøke å kvele deres angrep på syriske og iranske mål.