Hjem Nyheter Israel stiller seg bak Ukraina – bekymrer seg for konsekvenser i Midtøsten

Israel stiller seg bak Ukraina – bekymrer seg for konsekvenser i Midtøsten

6

UTENRIKS Israel har annonsert at de stiller seg bak Ukraina i krigen med Russland. Nå er israelerne bekymret for at Russland vil stoppe Israels ambisjoner i Syria.

Jødiske soldater i Israel. Foto: CC public domain.

Det israelske utenriksdepartementet fordømte i går Russlands invasjon av Ukraina.

«Russlands angrep på Ukraina er et alvorlig brudd på internasjonal orden. «Israel fordømmer angrepet, og er klare til å gi humanitær bistand til innbyggerne i Ukraina», sa Israels utenriksminister Yair Lapid i en offisiell uttalelse.

«Israel har dype, langvarige og gode forbindelser med Russland og Ukraina. Det er titusenvis av israelere i begge land. Og det er hundretusenvis av jøder i begge land. Å sikre deres sikkerhet og trygghet er vår høyeste prioritet», fortsatte han.

Torsdag rettet Russland kritikk mot Israel, og fordømte Israels okkupasjon av Golanhøydene i Syria. Forholdet mellom de to landene begynner å bli dårligere.

Israels forhold til Russland har vært viktig for deres kamp i Midtøsten. På grunn av de varme relasjonene har Russland tillatt Israel å bombe for eksempel syriske og iranskstøttede styrker i Syria, samt Hizbollah-styrker i Libanon.

Etter at Israel tok et standpunkt for Ukraina, er israelerne bekymret for at Russland vil forsøke å kvele deres angrep på syriske og iranske mål.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Jødestaten, som regelmessig bryter folkeretten, er sannelig den som bør ytre seg om Russlands operasjoner i Ukraina, som i tillegg er en tungt jødestyrt entitet. Og våre ledere, som flakser med fjærene som lettskremte høns og skriker opp om folkerettsbrudd, bør kanskje tenke tilbake til Natos bombing av Serbia i 1999, USAs og vestalliertes invasjon av Afghanistan i 2001 og Irak i 2003, Libya i 2011 og Syria samme år. Alt handler om «regimeskifte» og dominans, og bakenfor ligger globalistene, som ønsker og ser frem til en ny verdensorden, styrt av USA, med lydige allierte, men i realiteten orkestrert av… Les mer »

mia
mia
1 år siden

Israel og deres jøder har mye på agendaen . Vær imidlertid oppmerksom på at mediene vi har sluttet å tro på også har en agenda. Det har de siste to årene spesielt vært viktig å formidle skremsel propaganda. Det viser seg at ikke alt mediene fremstiller om Ukraina er «virkelig». Spanske mediet er blitt avslørt. Et krigs spill som heter Arma III er blitt fremstilt som det er sant. Og brukt som en nyhet i disse tider om å kapre lesere/seere. Bloggene document og resett har kastet seg på og har stort sett ikke annet å formidle i 10 vinklinger… Les mer »

Birgitta
Birgitta
1 år siden

Ja , spørsmålet er hva slags fordeler det har vært at Sverige og Norge ikke har vært i en Union ? Hva slags fordeler har det vært at en Prins fra England kom , og prøvde desperat å få Norge med i 1 verdens krig , og lykkedes i 2 verdenskrig ? Hva slags fordeler har det vært at Norden har blitt svak og splittet , istedenfor å stå sammen mot globalismen og multikulturen ? Ulempene med at norden har blitt splittet er endeløse . Vi kunne stått sammen som en blokk mot verden , og bevart vårt felles verdigrunnlag.… Les mer »

trackback
11 måneder siden

[…] i konflikten, har landet tydelig tatt et standpunkt for Ukraina, noe som førte til at Russland svarte med at Israel ikke har noen juridisk rett til å okkupere Golanhøydene og antydet at Jerusalem […]

trackback
10 måneder siden

[…] Israel stiller seg bak Ukraina – bekymrer seg for konsekvenser i Midtøsten […]