Hjem Nyheter Israel stopper automatisk visum for FN-personell

Israel stopper automatisk visum for FN-personell

PALESTINA Ettersom Israel anser at FN-personell i Gaza samarbeider med «militante», vil den globalistiske organisasjonens utsendinger ikke lenger få automatisk visum av den sionistiske staten.

FNs flagg. Foto: WolfmannCC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

På tirsdag kunngjorde den israelske regjeringen at de nå vil stoppe automatisk visum til FN-personell. Dette fordi de påstår at noen FN-arbeidere «samarbeider» med «militante» palestinere og er «medskyldige» i deres påståtte forbrytelser.

Eylon Levy, en talsmann for Israels statsminister Benjamin Netanyahus krigskabinett, anklaget også FN-arbeidere for å «legge skylden på Israel» og «beskytte Hamas».

Israel vil slutte å arbeide med de som samarbeider med Hamas-terrorregimets propagandamaskin, og vi appellerer til våre allierte om å gjøre det samme og stå opp for grunnleggende integritet i de globale institusjonene som burde tjene, og ikke sabotere, internasjonal sikkerhet, tordnet Levy.

Forholdet mellom Israel og FN har kjølnet betraktelig siden israelerne startet sin terrorkampanje mot befolkningen i Gaza i oktober. Tel Aviv har krevd at FNs generalsekretær António Guterres avgår fra sin stilling etter at han uttrykte bekymring for Israels brudd på den internasjonale humanitærretten. FNs generalforsamling har også bedt om en umiddelbar humanitær våpenhvile i Gaza, der nesten 21 000 mennesker har blitt drept siden oktober, mens USA nå er det eneste landet som står i veien for at FNs sikkerhetsråd stiller de samme kravene.

Den siste rapporten som Guterres presenterte for Sikkerhetsrådet slo blant annet fast at omfanget av Israels voldskampanje og «nivået av død og ødeleggelse i Gaza, er uten sidestykke og uholdbart».