Hjem Nyheter Israel tilbyr en tredje vaksinedose til barn

Israel tilbyr en tredje vaksinedose til barn

1

KORONAVAKSINE Israel begynner å vaksinere tolvåringer med en tredje dose koronavaksine.

Illustrasjonsbilde: Foto: Amos Ben Gershom / Government Press Office (Israel), (CC BY-SA 3.0).

Israel har, som første land i verden, begynt å vaksinere barn med en tredje koronavaksinering. Israelske myndigheter utløper vaksinepassene etter seks måneder da to vaksinasjoner ikke regnes være tilstrekkelig for immunforsvaret.

Israels regjering har annonsert at alle barn som er 12 år eller eldre skal ta en tredje vaksinedose. De som ikke aksepterer tilbudet kommer til å miste sitt vaksinasjonspass og alle privilegier det medfører.

Allerede i august begynte Israel å vaksinere alle over 60 år en tredje gang, ettersom effekten av de to første sprøytene avtar allerede etter fem måneder. For en uke siden begynte de med alle over 30 år. Vaksinasjonstakten har gått veldig fort.

Israels statsminister Naftali Bennett annonserte på søndag:

– To millioner israelere har allerede blitt vaksinert med en tredje dose. Dette er en fordel intet annet land har fått. Alle gamle hadde dødd om de ikke fikk den tredje sprøyten nå.

Den siste uttalelsen startet en storm på internett med mange opprørte følelser. Dessuten hadde Bennett galt med at Israel var først. Russland begynte å vaksinere sin befolkning med en tredje dose allerede i juli, dog ikke barn.

Israels helsemyndighet sier at israelerne får Pfizer-BioNTech-vaksinen fem måneder etter den andre sprøyten. Da fornyes vaksinasjonspasset i seks måneder til. Fremover kommer israelerne måtte vaksinere seg hver femte til sjette måned, eller kan de ikke leve normale liv.

Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer derimot rike nasjoner mot å begynne med en tredje sprøyte da alle land, de fattige, enda ikke har vaksinert sin befolkning med den første. Samtidig viser dog en israelsk undersøkelse at naturlig immunitet mot covid-19-viruset varer lengre enn immuniteten de vaksinerte får.

Den raske vaksinasjonstakten i Israel gjelder dog ikke den palestinske befolkningen hvor mange enda ikke har fått sin første sprøyte.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
8 måneder siden

Jødene får altså både første, andre og nå tredje sprøytestikket fordi de er «de utvalgte», må vi tro. Og må reddes, for enhver pris. Mens palestinerne ikke betyr noesomhelst, og godt kan ofres? Eller er kanskje sammenhengen en helt annen? Og så vet vi at bl.a. Pfizer er eid og styres av jødene selv, så da må vel alt være bra, også for oss norske, som i hovedsak har fått Pfizer. En ting er sikker; jødene – og andre i den farmasøytiske industrien – har tjent enorme summer på denne «pandemien».