Hjem Nyheter Israel utførte et halvhjertet angrep på Iran

Israel utførte et halvhjertet angrep på Iran

MIDTØSTEN I løpet av natten skal Israel ha utført et angrep mot Iran. Etter alt å dømme var angrepet imidlertid så halvhjertet at Iran bestemte seg for ikke å svare tilbake.

I løpet av natt til fredag ​​skal iransk luftvern ha blitt aktivert flere steder i landet. Eksplosjoner skal også ha blitt hørt flere steder, blant annet i nærheten av byen Isfahan, som huser et av landets atomkraftverk.

Ifølge amerikanske kilder skal missiler ha truffet mål inne i landet, mens Iran opplyser at de har skutt ned en rekke droner. Irans atomanlegg skal være uskadet, bekrefter FNs atomenergibyrå IAEA på X.

Ifølge Jerusalem Post skal Israel ha angrepet luftvernbatterier nær Isfahan. Vestlige etterretningskilder beskriver angrepet som en «ekstraordinær suksess» og at Iran «undervurderer skaden av angrepet».

En video som ser ut til å ha blitt filmet ved militærbasen i Isfahan ser imidlertid ikke ut til å vise noen skade i det hele tatt.

Fredag ​​morgen var også all iransk flytrafikk åpnet igjen som normalt. Iran har uttalt at de ikke vil gjengjelde angrepet, i hvert fall ikke før det er avklart nøyaktig hva som har skjedd og hvem som står bak.