Hjem Nyheter Norge Israel-venner mobiliserer mot restaurant i Bergen

Israel-venner mobiliserer mot restaurant i Bergen

0

BERGEN Israel-venner har innledet en svertekampanje mot restauranten Lysverket i Bergen, etter det ble kjent at restauranten boikotter israelske varer.

boikott_israel

Det var den 3. november i år at kjøkkensjef og daglig leder Christopher Haatuft meddelte at restauranten Lysverket ville boikotte israelske produkter. Ifølge Haatuft har de etter dette blitt rammet av en hetskampanje av norske Israel-venner.

Haatuft forteller til Bergens Tidende at de siden 4. november har mottatt 116 nye anmeldelser på sin Facebook-side, som samtlige har gitt laveste poengsum. Mange har også lagt igjen kommentarer hvor de hevder restauranten er antisemittisk og rasistisk.

«Antisemittisk og rolig atmosfære, man kan slenge beina på bordet, å bare la usannhetene flomme ut av kjøkkenet!», skriver en bruker. «Antisemittiske rotter som bør få noen historie- og ordbøker!», skriver en annen.

lysverket

Ifølge Haatuft er de fleste positive til restaurantens boikott og de har heller ikke merket noen nedgang i antall gjester. Hvorvidt hetsen vil påvirke i det lange løp, er han usikker på.

– Kanskje. Jeg håper ikke det. Det som er dumt er at de angriper oss personlig, mens vi kritiserer handlingene til en stat. De skriver at vi er rasister og antisemitter, og det er vi selvfølgelig ikke, men vi kritiserer måten Israel opererer på, forteller Haatuft til BT.

Haatuft forteller de på ingen måte revurderer boikotten av israelske varer som følge av hetsen, og mener det er de norske Israel-vennene som er de virkelige ekstremistene.

– Nei. Dette er norske, «stuerene», religiøse ekstremister som støtter statlig terror mot en folkegruppe. Vi revurderer absolutt ikke.

Kilde:
Bergensk kjøkkensjef blir kalt «antisemittisk rotte»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg