Hjem Nyheter Israel vil angripe det «siste trygge stedet» på Gazastripen

Israel vil angripe det «siste trygge stedet» på Gazastripen

PALESTINA Etter de sionistiske terrorkampanjer på Gazastripen, har rundt en million palestinske flyktninger samlet seg i grensebyen Rafah. Egypt og USA har frarådet Israel å angripe byen, førstnevnte har også gitt uttrykk for at det kan sette freden mellom landene i fare dersom palestinere blir utvist til egyptisk territorium.

Israel okkuperer palestinske landområder og driver palestinere på flukt. Foto: Michael Shvadron, Israel Defense ForcesCC BY 2.0, via Wikimedia Commons.

I Rafah har rundt en million palestinere søkt hjelp for å unngå det israelske militærets terrorkampanje på Gazastripen. Landsbyen, som ligger på grensen mellom Palestina og Egypt, beskrives av Aftonbladet som «det siste trygge stedet i Gaza».

USA har rådet den sionistiske okkupasjonsmakten til ikke å angripe byen da det ville bety en «katastrofe for sivile i Gaza» og at en million mennesker ikke ville ha noe sted å gå for å unnslippe den jødiske «statens» terrorkampanje.

Vi står med ryggen mot grensegjerdet og ansiktet mot Middelhavet, hvor skal vi gå?, sier en mann som har flyktet til Rafah.

Egypt har også styrket sin grense mot Gaza og advart Israel om at fredsavtalen kan bli satt i fare hvis de ser palestinere bli presset inn på egyptisk territorium.

Tidligere har Israels forsvarsminister Yoav Gallant sagt at hærens neste mål er Rafah. Det er allerede gjennomført bombeangrep mot to hus og 11 mennesker er drept. Landsbyen, som tidligere hadde 280 000 innbyggere, har sett sin befolkning øke med rundt en million mennesker på flukt fra kampene som foregår i nord.