Hjem Nyheter Israel vil forby det palestinske flagget

Israel vil forby det palestinske flagget

1
DEL

UTENRIKS Politikere i Israel ønsker nå å forby det palestinske flagget samt andre «fiendtlige» flagg i det okkuperte landet.

En representant for Likudpartiet, Anat Barko, har fremmet et nytt lovforslag som vil gjøre det straffbart å fly det palestinske flagget i Israel. Lovforslaget, som har bred støtte innen partiet, kommer som en respons på at det palestinske flagget ble brukt under en demonstrasjon i Tel Aviv mot den nye kontroversiell loven som definerer Israel som «en nasjonalstat for det jødiske folk».

Barko uttalte at lovforslaget, som vil bli introdusert til Knesset i løpet av høsten, vil innfatte alle som flyr det palestinske flagget eller andre flagg av «fiender» til staten Israel, og at straffen vil være opp til ett års fengsel. Lovforslaget inkluderer også flagg til land som allerede forby det israelske flagget.

1
Delta i debatten

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Proverbs 26:11 Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11

Israel, der Judenstaat, skal altså være nasjonalstaten for jødene, og arabere, palestinere og andre er second class. Og da er det vel ok å forby andre flagg enn the six-pointed star? Selv om jødene overfor resten av verden, også i Norge, preker multikultur og bekjemper nasjonalisme. Ellers, i en fremtidig nasjonalstat, skal selvsagt alle andre flagg enn det riksnorske forbys i offentligheten. Staten er til for nasjonen, ikke omvendt.