Hjem Verdensanskuelse Jødespørsmålet Israel vurderer lov som ville forby misjonering av kristendom

Israel vurderer lov som ville forby misjonering av kristendom

ISRAEL To innflytelsesrike parlamentarikere i Netanyahus koalisjon har foreslått en lov som ville gjøre det straffbart å spre kristendom på noe vis i Israel.

Vandaliserte kristne graver i Tel Aviv. Foto: Moskva-patriarkatet.

To prominente medlemmer av Benjamin Netanyahus koalisjon i Knesset, det israelske nasjonalforsamlingen, har foreslått en lov som vil kriminalisere all spredning av kristendommen hvis den skulle bli vedtatt, ifølge allisraelnews.

Loven ville gjøre straffbart med opptil ett års fengsling enhver diskusjon med noen med en annen religion ment for å overbevise dem om å bytte religion. De facto vil dette imidlertid kun gjelde for kristne da jøder har liten interesse i å proselytisere til andre på grunn av den etniske/rasemessige komponenten i jødedom, spesielt i Israel, og forfatterne av lovforslaget har heller ikke lagt skjul på at det er kristne i Israel som er målet. Forsøk på å overbevise en person under 18 år ville kunne straffes med opptil 2 års fengsling.

Lovforslaget gjelder dessuten for de digitale og litterære arenaene. Med andre ord, det ville bli ulovlig å spre videoer på internettet der man forklarer evangeliet, publisering av artikler online, publisering av bøker, etc.

Lovforslagets forfattere er Moshe Gafni og Yaakov Asher, medlemmer av Yahadut HaTora (Forent Torah Jødedom), et ultraortodokst jødisk parti som har sju av de av 64 setene i Netanyahus parlamentariske koalisjon. Begge regnes for å være innflytelsesrike stemmer i Knesset og leder hver sin komité, inkludert Knessets finanskomité.

Mens dette ikke er første gang ultraortodokse har fremmet denne typen lovforslag, inkludert, Gafni, som har introduserte et lignende lovforslag allerede i 1999, så er det dog første gangen forslaget har en reell sjanse for å bli vedtatt på grunn av den voksende innflytelsen ultraortodokse har på Knesset og Netanyahus avhengighet av deres støtte for å få gjennom sin agenda, spesielt en ekstremt kontroversiell rettsreform som drastisk ville redusere den israelske høyesterettens makt og innflytelse.