Hjem Nyheter Norge Israels ambassadør skrev hatinnlegg om kritiske nordmenn på Facebook

Israels ambassadør skrev hatinnlegg om kritiske nordmenn på Facebook

JØDESPØRSMÅLET Israels ambassadør Raphael Schutz har mottatt sterk kritikk fra offentligheten etter at han i slutten av mars skrev et hatinnlegg om nordmenn som kritiserer Israels blodige angrep på palestinske demonstranter.

Israels ambassadør Raphael Schutz.

Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz, forsvarte sist lørdag Israels terroraksjon mot palestinske demonstranter i Gaza den 30.mars. Det israelske militæret gav da ordre om å skyte skarpt mot tusenvis av demonstrerende palestinerne. Palestinerne hadde samlet seg til en årlig protest for å markere misnøye med at terrorstaten Israel stadig okkuperer nye landområder, inkludert vannressurser som palestinerne trenger for å leve. I dette angrepet drepte Israel 18 palestinere, mens antallet skadde oversteg 1 000. Israels statsminister Benjamin Netanyahu roste i etterkant sine soldater for deres handlinger mot sivile demonstranter.

Rundt om i verden har opprørte stemmer kritisert Israels nådeløse terror. Kritikken har også blitt uttrykt i flere deler av Vesten, inkludert i Norge. Dette har resultert i at Schutz i sterke ordlag har kritisert de som kritiserer den jødiske statens lave terskel for å fyre løs mot sivile, samt okkupere landområder.

I sitt Facebook-innlegg benyttet Schutz seg av den i etterkant fabrikkerte falske påstanden om at ti av de drepte palestinerne skulle være «dypt involvert i terrorisme». Dette medførte at kritikken mot Israel strømmet inn på kommentarfeltet til innlegget, og som svar på dette tok Schutz til hatefulle ordelag mot kritikerne og det norske folket.

«Dette er de typiske former av løgner og ren antisemittisme som man kan forvente seg av Quislings avkom», skrev han til en norsk kritiker. Senere skrev han i en ny kommentar: «Quisling ville vært stolt av deg».

For mange i Norden som enda ikke kjenner hele historien har begrepet «quisling» blitt noe som betegner en forræder. Begrepet skyldes at den norske politikeren Vidkun Quisling ble henrettet etter andre verdenskrig fordi han var en nasjonalist og ikke så jødene og deres alliertes politikk som en bra løsning for Norge.

Det faktum at Schutz brukte «quisling» som et nedsettende ord mot kritikere av ham selv og terrorstaten Israel, vekket bare ytterligere kritikk mot ham. Dagsavisen som rapporterte om Schutz’ oppførsel fikk det også bekreftet av Schutz selv at det virkelig var han som stod bak de hatefulle kommentarene mot nordmenn. Dette fikk Schutz til å angripe Dagsavisen for å «ha misforstått ham». Men dette angrepet hjalp heller ikke Schutz videre. Flere kommentarer rettet mot ham pekte til det faktum at Israel er en terrorstat som illegalt har stjålet landet de nå kaller Israel.

Til dette svarte Schutz at «enhver nordmann som våger å gi sin støtte og fremme [løgnene om at Israel er en terrorstat] gjør dette i en historisk kontekst som gjør ham eller henne til et metaforisk avkom av Quisling.»

Les også:
Tidligere IDF-befalhaver ønsker å fordrive palestinerne
Israelsk oberst pågrepet med IS-terrorister
Jødenes rolle