Hjem Nyheter Norge Israels ambassadør skrev hatinnlegg om kritiske nordmenn på Facebook

Israels ambassadør skrev hatinnlegg om kritiske nordmenn på Facebook

10

JØDESPØRSMÅLET Israels ambassadør Raphael Schutz har mottatt sterk kritikk fra offentligheten etter at han i slutten av mars skrev et hatinnlegg om nordmenn som kritiserer Israels blodige angrep på palestinske demonstranter.

Israels ambassadør Raphael Schutz.

Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz, forsvarte sist lørdag Israels terroraksjon mot palestinske demonstranter i Gaza den 30.mars. Det israelske militæret gav da ordre om å skyte skarpt mot tusenvis av demonstrerende palestinerne. Palestinerne hadde samlet seg til en årlig protest for å markere misnøye med at terrorstaten Israel stadig okkuperer nye landområder, inkludert vannressurser som palestinerne trenger for å leve. I dette angrepet drepte Israel 18 palestinere, mens antallet skadde oversteg 1 000. Israels statsminister Benjamin Netanyahu roste i etterkant sine soldater for deres handlinger mot sivile demonstranter.

Rundt om i verden har opprørte stemmer kritisert Israels nådeløse terror. Kritikken har også blitt uttrykt i flere deler av Vesten, inkludert i Norge. Dette har resultert i at Schutz i sterke ordlag har kritisert de som kritiserer den jødiske statens lave terskel for å fyre løs mot sivile, samt okkupere landområder.

I sitt Facebook-innlegg benyttet Schutz seg av den i etterkant fabrikkerte falske påstanden om at ti av de drepte palestinerne skulle være «dypt involvert i terrorisme». Dette medførte at kritikken mot Israel strømmet inn på kommentarfeltet til innlegget, og som svar på dette tok Schutz til hatefulle ordelag mot kritikerne og det norske folket.

«Dette er de typiske former av løgner og ren antisemittisme som man kan forvente seg av Quislings avkom», skrev han til en norsk kritiker. Senere skrev han i en ny kommentar: «Quisling ville vært stolt av deg».

For mange i Norden som enda ikke kjenner hele historien har begrepet «quisling» blitt noe som betegner en forræder. Begrepet skyldes at den norske politikeren Vidkun Quisling ble henrettet etter andre verdenskrig fordi han var en nasjonalist og ikke så jødene og deres alliertes politikk som en bra løsning for Norge.

Det faktum at Schutz brukte «quisling» som et nedsettende ord mot kritikere av ham selv og terrorstaten Israel, vekket bare ytterligere kritikk mot ham. Dagsavisen som rapporterte om Schutz’ oppførsel fikk det også bekreftet av Schutz selv at det virkelig var han som stod bak de hatefulle kommentarene mot nordmenn. Dette fikk Schutz til å angripe Dagsavisen for å «ha misforstått ham». Men dette angrepet hjalp heller ikke Schutz videre. Flere kommentarer rettet mot ham pekte til det faktum at Israel er en terrorstat som illegalt har stjålet landet de nå kaller Israel.

Til dette svarte Schutz at «enhver nordmann som våger å gi sin støtte og fremme [løgnene om at Israel er en terrorstat] gjør dette i en historisk kontekst som gjør ham eller henne til et metaforisk avkom av Quisling.»

Les også:
Tidligere IDF-befalhaver ønsker å fordrive palestinerne
Israelsk oberst pågrepet med IS-terrorister
Jødenes rolle

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
10 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
4 år siden

Det er en æressak å bli kalt en «quisling». Takk for komplimentet Shlomo!
Vidkun haddestøttet palestinernes sak!
Heil og sæl:)

Bernt Sivertsen
Bernt Sivertsen
4 år siden

Man kan mene så mye om Quisling, men hans «Palestina-politikk» var i beste fall naiv.

Om jeg var Schutz ville jeg ikke ha ropt så høyt om Quisling.
Han var jo tross alt Israels beste venn.
http://gfx.dagbladet.no/labrador/169/169428/16942864/jpg/active/978x.jpg

Stian
Stian
4 år siden

Jøder tåler absolutt ikke kritikk. Med en gang de får kritikk mot seg fråtser det rundt kjeften deres og nesa veiver i alle retninger. Hver forbanna gang drar de på seg offerkoften og hyler om at de er de eneste i hele jævla verden som har opplevd noe fælt. Muh…så synd på meg…Muh…vi hadde det så fælt i år 70. De er overhodet ikke istand til å se seg selv i speilet og fatte at hva de gjør mot andre folk, i andre folks hjemland, er årsaken til at de igjen og igjen har blitt så kraftig misslikt. Det er… Les mer »

Nordisk NS
Nordisk NS
Svar til  Stian
4 år siden

Skjerp deg. De har blitt hjernevasket inn i rollen som verdens tyranners og barbarers ofre og Guds utvalgte elsklinger siden barnsben, igjennom generasjoner. De tror alle hater dem og tolker hvert minste lille tegn på kritikk mot Israel som et underliggende hat mot det jødiske folket. Det finnes de blant dem som registrerer Israels terror og brudd på menneskerettighetene m.m, men de risikerer utfryselse og forræder-stemples om de ytrer seg. Og til tross for det så er det likevel også de som gjør det likevel. Generaliseringer som det du driver med er barnslig og kontraproduktivt.

Einar O
Einar O
4 år siden
Holger Spanske
Holger Spanske
4 år siden

Møgdyret burde skydes med lunken lort og jages ud af byen. Synagogen stinker som et offentlig lokum. Trækker man i snoren, så flyder smovserne til havs.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
4 år siden

Send han, med den krokete nesa først, rett hjem!

Arno
Arno
4 år siden

De siste bilder jeg så fra Gaza (det var i går) viste en palestinsk middelaldrende kvinne som gikk mot konsentrasjonsleirgjerdet (på innsiden selvsagt) viftende med et stort palestinsk flagg.
Hun ble skutt ned fra utsiden av konsentrasjonsleirgjerdet, dødlig såret.
Svin! Er de som gjør slikt. Jødesvin!!!

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

Man spør seg, litt naivt; hvorfor har jødene blir forvist fra minst 109 stater og områder, historisk(tallet er ganske sikkert høyere og av nyere granskning angitt til hele 359 slike state/områder)? Er det fordi alle folkeslag er infisert av dødelig antisemittisme, eller kan det skyldes JØDENES EGEN VIRKSOMHET i landene der de har oppholdt seg? Denne ambassadørens ytringer føyer seg fint inn i dette mønsteret. De kan ikke for det; det ligger i genene. INGEN, absolutt ingen, liker jøder, men bøyer seg ofte for jødenes makt og innflytelse.

Kai B Isnes
Kai B Isnes
4 år siden

Hvorfor lyve? Han henviste Til en bestemt person, ikke alle!!!