Hjem Nyheter Israels finansminister truer med å jevne Vestbredden med jorden

Israels finansminister truer med å jevne Vestbredden med jorden

OKKUPASJON Jøden Smotrich advarer om at det vil bli konsekvenser hvis enklavens illegale jødiske bosetninger fortsetter å bli angrepet eller satt spørsmål ved.

Israels finansminister Bezalel Yoel Smotrich. Foto: Skjermdump video.

Israels finansminister og leder for Det religiøse sionistpartiet, Bezalel Yoel Smotrich, har ikke gjort seg kjent for noen diplomatisk finesse, spesielt ikke når det gjelder Vestbredden. Nå lover han i en innspilt uttalelse på X å bombe hele området til ruiner dersom «angrepene» mot de ulovlige jødiske bosetningene der ikke umiddelbart stopper.

– Vårt budskap til naboene på den andre siden av gjerdet i Tulkarm, Nur al-Shams, Shawika og Qalqilya: Vi vil gjøre områdene deres til ødelagte byer som de på Gazastripen hvis terroren dere fører mot bosetningene fortsetter, sa han og la til:

– Hvis, Gud forby, en palestinsk stat skulle bli etablert, kan det som skjedde i Gazas bosetninger den 7. oktober i fjor også skje her. Dette må ikke få lov til å skje – og det vil ikke skje.

Smotrich garanterer videre at «Israel vil fortsette å herske over Judea og Samaria» – den bibelske betegnelsen for de jødisk-okkuperte områdene på Vestbredden, og beskriver dette området som et «sikkerhetsbelte» for alle byer som ligger innenfor de offisielle grensene til Israel. Han gjør det også klart at voldshandlinger begått av palestinere mot israelske bosettere på Vestbredden kan føre til bombinger av Vestbredden, like mye som de allerede har gjort med Gaza.

Massemord

Israels bombeangrep har primært vært rettet mot Gaza, med titusenvis av dødsfall og majoriteten av befolkningen der på flukt som resultat. Samtidig har levekårene for palestinerne på Vestbredden forverret seg ettersom IDFs raid mot flere steder på okkupert land, inkludert Jerusalem, har økt i omfang – og også i økende grad møtt motstand i form av palestinske krigere.

Palestinske myndigheter sier at minst 519 palestinere er drept og nesten 5000 såret på Vestbredden siden den 7. oktober.

Den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B’Tselem anklager staten Israel for å bruke en utarbeidet plan som grunnlag for å «forsøke å utvise palestinske gjetere fra sine hjem» – en aktivitet, hevdes det, der «de offisielle metodene til staten Israel» kombineres med «uoffisielt velorganisert vold» fra bosettere.

Den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B’Tselem anklager staten Israel for å bruke en utarbeidet plan for å «forsøke å fordrive palestinske gjetere fra hjemmene deres» – en operasjon, hevdes det, der «de offisielle metodene til staten Israel» kombineres med «uoffisiell velorganisert vold» fra de jødiske bosetternes side.