Hjem Nyheter Israels historierevisjonisme: Våre soldater avfyrte bare varselskudd

Israels historierevisjonisme: Våre soldater avfyrte bare varselskudd

JØDISKE KRIGSFORBRYTELSER Etter massakren på en hjelpekonvoi nord i Gaza, satte Israel i gang en «etterforskning» av soldatenes handlinger. Til tross for at FN-ansatte bekrefter at et stort antall mennesker ble skutt og skadet, sier jødene at deres etterforskning viser at palestinerne trampet hverandre i hjel.

Palestinsk kvinne foran IDF-soldater. Foto: Flickr.com. (CC BY-NC-SA 2.0 DEED).

Det israelske forsvaret (IDF) har utløst raseri etter et angrep nord i Gaza, hvor minst 118 palestinere ble drept og hundrevis såret. Som Frihetskamp tidligere har rapportert ble angrepet gjennomført på torsdag da en konvoi med nødhjelp nådde området.

IDFs første forklaring på de høye dødstallene var at ofrene hadde blitt trampet i hjel eller overkjørt av konvoiens lastebiler. Denne versjonen ble deretter justert i en påfølgende uttalelse der IDF innrømmet at israelske soldater hadde avfyrt skudd mot gruppen i «selvforsvar», noe som resulterte i at «færre enn ti» mennesker døde.

Fra det nærliggende Al-Awda-sykehuset forteller imidlertid sykehuspersonalet at et overveldende flertall av de innkommende pasientene hadde skuddskader. Sykehusets direktør opplyser at rundt 80 prosent av de behandlede tilfellene var relatert til skuddskader. FN-ansatte på sykehuset bekrefter også dette, ifølge Aftonbladet.

Etter massakren har Israel gjennomført en intern «etterforskning» av IDFs agerende. Ifølge en talsperson for IDF fant etterforskningen at de israelske styrkene, til tross for deres tidligere uttalelser, ikke direkte hadde angrepet hjelpekonvoien. I stedet hevdes det at soldatene bare avfyrte «varselskudd» etter å ha blitt møtt med truende oppførsel fra palestinerne, noe som førte til at de «reagerte på flere individer».