Hjem Nyheter Norge Israelsk ambassadør kritiseres på nett

Israelsk ambassadør kritiseres på nett

NORGE/ISRAEL: Israels ambassade i Norge la nylig ut en video hvor de presenterte den nye ambassadøren, Rafi Schuts. I kommentarfeltet har kritikken haglet.

Israels ambassade i Oslo.
Israels ambassade i Oslo.

Den 6. oktober publiserte den israelske ambassaden i Oslo en presentasjonsvideo av den nye ambassadøren Rafi Schutz. Shutz, som offisielt ble Israels ambassadør til Norge i september, poserer i videoen på en fotballarena i Tel Aviv og forteller om sin bakgrunn.

Etter publiseringen har innlegget mottatt en rekke negative tilbakemeldinger, noe de ifølge ambassaderåd George Deek ikke ble særlig overrasket over.

– For å være ærlig ble jeg ikke sjokkert da jeg så kommentarene på Facebook. Dette er noe vi opplever hele tiden, uttaler Deek til NRK.

I kommentarfeltet kan man blant annet lese: «Fuck Israel», Fri Palestina, håper Israel brenner sakte men sikkert, jævla tyver», «the terrorist state of israel in norway» og «Hitler ♥».

Sistnevnte Hitler-melding var den som skremte Deek mest, da han anser at den inneholdt «antisemittisk retorikk».

Ervin Kohn
Ervin Kohn

Ervin Kohn, nestleder i Antirasistisk senter og leder i Det mosaiske trossamfund er enig med Deek, og mener Hitler-meldingen «nærmer seg det forbudte». Ifølge Kohn bidrar slike meldinger til «gjøre det norske samfunnet sykt», samt forstyrrer «våre moralske kompass».

Kohn mener videre at meldingen idealiserer folkemord, noe han anser er «ukurant», og legger til at det «er viktig å bekjempe all rasisme og antisemittisme».

Kilde:
Israels nye ambassadør hetset på nett